torsdag 17 mars 2016

Hvar stränder

Hvar har många fina stränder och de allra flesta består av klappersten, men det finns även ett par sandstränder på norra sidan av ön. Stränderna ligger ofta omgivna av tallar och man kan därför även hålla sig i skuggan om man vill. Vattnet i Adriatiska havet är kristallklart och håller på sommaren en temperatur på till grader. Stränder i Hvar Island: Se omdömen och bilder för stränder i Hvar Islan Kroatien på TripAdvisor.


Stari Grad - ön Hvar guide genom historien, sevärdheter, intressanta platser. Hvar är en otroligt mysig ö utanför Split i Kroatien. Vi har varit här och förutom båthamnen och alla fina båtar finns det en del stränder på Hvar. Eftersom stranden är så pass populär, är det möjligt att man kan stifta bekantskap med många andra turister och invånare.


Det underbara med den här stranden är att den ligger i en vik som skyddar den från havsvindar. Från en av alla stränder på Hvar får du och din familj många chanser att bada i det rena och kristallklara vattnet som är Kroatiens signum. Utforska Hvars stränder.


Hvar stränder

Fyra kilometer från öns huvudort Hvar ligger orten Milna. Vid Franciskanerklostret i Hvar stad finns en liten hyfsad strand med underbart klart vatten. Vill du köpa med dig något hem förutom juveler och gul så produceras det bra vin på ön. Stränderna på Hvar består huvudsakligen av klappersten, med undantag av områden kring Jelsa som har sandstrand.


Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online.


Hur inte vara stolt över när deras strand är på listan över de bästa stränderna i Europa. Denna strand är en del av hotellkomplexet och stranden har en vacker arkitektonisk struktur sedan. Detta är en sandstrand och i bakgrunden finns en vacker skog som ger skön skugga under de varma sommardagarna. Nära byn Zavala nära Deveron-lägenheten på de steniga backarna är kullstranden Petarčica gömd. Den är liten med sin yta, men tillräckligt för antalet gäster som kommer hit.


Vi tycker inte att det är dåligt besökt, tvärtom, med tanke på antalet turister på denna ö, är stranden Petarčica väldigt populär. Stranden Dubovica, Hvar. Heritage Hotel Dea ligger i Hvar , km från stranden Stipanska.


Hvar stränder

Detta hotell har ett bekvämt läge i Hvars gamla stadsdel och erbjuder en trädgård och en restaurang. Här erbjuds gratis WiFi. Love the stone walls and sense of history at DEA.


Could not ask for more accommodating staff. Eftersom stränder i Hvar ofta består av klippor eller sten, ger det ett kristallklart vatten. Badar man från klippor eller stränder med stora stenar är det bra att ha badskor som finns att köpa på plats. De flesta stränder erbjuder sötvattensduschar, solstolar och parasoll att hyra, omklädningshytter och allehanda vattensporter.


Brela ligger km ifrån Split och är egentligen inte bara en strand , utan består av flera små sandstränder som ligger i små vikar kantade av tallträd och isolerade från varandra. Berits bästa stränder. Kamencia är den finaste stranden som ligger på gångavstånd från Komiza. Blir du törstig finns det här en källa från berget med friskt mineralrikt vatten.


Under högsäsongen är det ”open air disco” på stranden (nog det enda disco jag hört talas om i den lugna byn).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg