fredag 11 mars 2016

Bästa skidorterna i norge

Skidlandet Norge bjuder såklart på allt man kan önska sig på skidsemestern. Allt från bra skidskolor, snälla nybörjarbackar till utmanande svarta pister, utmärkta snowboard- och terrängparker samt massor av offpist. Här följer en lista med landets största skidorter och deras snörapporter. Här hittar ni de största, populäraste och bästa skidorterna i Norge. Här är vår topplista på de bästa nordiska skidorterna.


Om polcirkeln är hornhinnan på ett öga, är Riksgränsen själva pupillen.

Med bra tajming kan du dessutom få åka under norrskenet. Kite förhållandena är bland de bästa i världen. Här finner du också funparks Tryvann - Oslo Vinterpark. Oslos vinterpark Tryvann har backar och liftar och är därmed mindre än andra norska skidorter , men skidåkningen håller god kvalitet och det är bara minuter till centrala Oslo.


Bästa skidorterna i Norge Vårt kära grannland Norge har otroligt många bra skidorter att välja mellan för dig som letar efter ett vintrigt äventyr, men ändå vill skidsemestra i närregionen. De flesta av oss har hört namnen stora skidorter i Norge såsom Trysil, Hemsedal, Geilo och Kvitfjell, men det finns även flera mindre kända där du ofta kan uppleva det samma men till. Skidresa till Norge i Europa. Dels storfräsarna med många liftar, pjäxdans och pulserande kvällsliv.


I Norge finns det två typer av skidorter.

De andra är småorterna med ett par liftar, en servering och kanske någon ensam restaurang. Halvtrist kanske, men det är vid dessa som du många gånger kan hitta den bästa skidåkningen. Fördelen med de mindre kända skidorterna är att det ofta är billigare att skidsemestra där. Samtidigt får du mer av anläggningen och snön för dig själv, säger Eivind Eidslott.


Hemsedals kombination av rejäl fallhöj varierat skidområde, bra kvällsliv och många bra kringaktiviteter är det ingen av de norska skidorterna som slår. Hemsedal har liftar, pister och 8meter fallhöjd. Detta fantastiska vinterland är fullt av överraskningar och bjuder på flera tusentals kilometer skidåkning. Med en rik och gammal tradition av vintersport är Norge ett fantastiskt land att utöva vintersport i. Sveriges bästa skidort är utsedd.


Norge är hem åt fler av världens mest bästa skidorter. Dags att damma av de gamla skidkunskaperna och slänga dig ner för gnistrande pister? Här är bra och vackra skidorter i Europa som du absolut inte får missa.


Allt från våra egna fjäll i norden ner till de branta pisterna i alperna. Tänk att vakna upp till blå himmel, strålande sol och gnistrande alptoppar. Här kan du åka skidor i midnattssolens land! De bästa skidförhållandena upplevs sent på säsongen och lifterna här är igång ända till slutet av juni! Så tar du dig hit: flyg till Kiruna.


Boende: hitta hotell i. Det låter inte helt fel.

Tänndalen och Funäsdalen hamnar i topp när svenskarna utser sina favoritfjäll i en ny, unik undersökning. Allt om Resor har läst rapporten – här är gästernas egna omdömen om populära skidorter. Hitta skidorter i fjällen som t ex Sälen och och Åre men även så långt söderut som Isaberg i Småland.


Dessutom tar du dig lätt till italienska Courmayeur på andra sidan Mont Blanc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg