onsdag 9 mars 2016

God fika

God fika

RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många. Det är ett riktigt hantverk att kunna baka ett goda fikabrö men det behöver inte vara svårt alla gånger. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på.


Vem gillar inte att fika ? Här hittar du roliga och enkla recept på olika bakverk med mera som passar ypperligt till fikan. Småkakor, kladdkaka, bullar eller paj, vad skämmer du bort dig själv med? Kola, kardemumma och jordnöt – så smakar julens bästa småkakor. Saffranspannkaka – god efterrätt i advent.


Recept på frasig äppelpaj Syltsnittar med vinbär – goda småkakor. Blåbärskladdkaka Persikoflarn Mockarutor. Så gör du ditt eget påskgodis. Mannagrynskaka med röda äpplen Ostkaka med.


God fika

En extra god espresso shot Under hela september kan våra gäster som gillar sitt kaffe lite starkare köpa en extra god espresso shot. Servera gärna med en god sallad. Annorlunda kryddning och den blir helt enkelt makalöst god ! Jag jobbar min sista dag på jobbet på fredag och tänkte bjuda på lite fika. Problemet är bara att vi på torsdag har en aktivitet med jobbet som gör att jag kommer bli ganska sen hem. Därför undrar jag om någon har tips på något roligt jag kan baka som inte tar så lång tid.


Jag har ingen lust att hålla på hela natten. Här finns många goda och enkla recept på muffins, sockerkakor, rulltårtor och andra mjuka kakor med bilder. Fika eller ät lysande gott med tonvikt på grönsaker.


Mästerkocken Paul Svensson står för konceptet. Parallellt finns en användning av ordet fika där innebörden enbart är ”kaffe”, som i ”en kopp fika ” (om en kopp kaffe). Frestande goda bakelser, kransar eller längder eller nyttiga fruktkorgar.


Allt du kan önska som fika till utkörning i Stockholm och Uppsala. När hösten tar ett allt större grepp om tillvaron, ökar behovet av varma drycker. Extra god fika för forskningen. På Espresso House var fikan extra god under barncancermånaden i september, då både företaget och dess gäster kunde bidra till kampen för att utrota cancer.


Vårt koncept är att erbjuda en Fikalösning till små som stora företag. Där målsättningen är att kunna erbjuda en god kopp rykande kaffe! Efter gårdagens rent utsagt bedrövliga fika så var det en befrielse att idag få sätta sig på ett bra café och få goda bakverk. Café Pascal tillhör mina absoluta favoriter och allt är bra här.


På söndagen var Mitzy med matte hos oss, goda vänner och kollegor till oss. Först gick vi en härlig runda hemmavid på slätterna och hundarna fick släppa loss i fårhagen och njöt utsikt från en gravhög från bronsåldern. Utbudet följer årstiderna och varierar efter vad som är i säsong. Vi bakar allting själva med ekologiska ingredienser och våra mackor serveras med lokala delikatesser.


God fika

Välkommen in och njut av en god fika och låt dig inspireras till unika upplevelser i Frostvikens vackra natur. Man kan köpa fika (kanske även mackor, även om vi inte såg några just vid dagens besök) i en husvagn brevid. Personalen (nästan) tvingar alla på en liten kikare så att man kan studera fjärilarna i detalj.


Man kan fika längs en blomsterbädd som fungerar som magnet för fjärilar. Det fungerade överraskande bra. Perfekt fika och lika gott som efterrätt med vaniljsås, glass eller vispgrädde!


Mjuk, saftigt och lättbakad plommonkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg