torsdag 17 mars 2016

Hantera kris

Världen känns främmande och olik det man är van vid och ens tidigare erfarenheter och kunskap räcker inte för att förstå eller hantera en kris man hamnat i. Vi kan alla hamna i kris. Ibland är krisen svårare och man kan uppleva ett trauma, t. Kriserna kan komma vid t. Det kan innebära att du får svårare att hantera krisen om din omgivning inte förstår hur allvarligt du upplever att det som har hänt är. Ofta är det skönt när din omgivning bekräftar det du känner. Här hittar du information som vid händelse av kris hjälper dig att hantera och mildra situationen Ring 112.


Hantera kris

Vid akut nödsituation ring. Sverige går när detta skrivs igenom en av sina värsta fredskriser. Men detta är inte huvudsaken i denna artikel.


Huvudsaken är den mycket större kris som lurar runt hörnet – den nuvarande säkerhetsordningens eventuella sönderfall. Först en rekapitulation av det svenska ”läget”. När ni hamnar i en konflikt, försöka att lära er att lyssna på den andre utan att avbryta.


Undvik i möjligaste mån att inta försvarsställning. Det visar att ni lyssnar på varandra. Dessutom vinner ni tid för att kunna hantera era känslor.


De har en tydlig rollfördelning med uttalade ansvar och mandat. De ska hantera krisen , sköta kommunikationen med alla berörda målgrupper och ge cheferna den information och det stöd de behöver för att leda sitt team genom krisen. Det som kännetecknar en utvecklingskris är alltså att det sker väntade livsförändringar som innebär nya krav på individen som inte alltid vet hur denne ska hantera detta. Traumatiska kriser är till skillnad från utvecklingskriser inte väntande utan oväntade och de uppstår på grund av psykiska trauman.


Svåra händelser kan vara enklare att hantera när man har känsla av kontroll och mening. Har man upplevt traumatiska händelser tidigare kan man vara känsligare för ytterligare svårigheter. Det kan också vara bra att vara flexibel och att ha bra kognitiv- och problemlösningsförmåga.


Varje problem en människa löser skapar fler erfarenheter, kunskaper och strategier som hon kan använda för att lösa nya problem som uppstår. När en människa hamnar i kris , kan det sägas bero på att hennes tidigare erfarenheter och kunskaper inte räcker till för att hon ska förstå och hantera den situation hon hamnat i. Med hjälp av Hantera Känslor-programmet på denna webbplats kan du lära dig och träna på olika former av färdigheter eller strategier för att reglera känslor mer effektivt, skapa stabila relationer, hantera kriser bättre, hitta en balans i ditt liv och förbättra din förmåga att acceptera det som inte går att förändra. Verktygslådan hos världens centralbanker skramlar oroväckande tom. Det varnar SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist, som spår att skattebetalarna kan tvingas ta notan vid nästa kris. Men centralbankerna kan också ta till mer okonventionella metoder.


Hantera kris

Använd våra tips för att hantera kriser och tillbu det vill säga när det varit nära en olycka men det slutade väl. Tipsen är framtagna i en process med våra arbetsmiljöingenjörer, psykologer och organisationskonsulter. Om man flyr eller förnekar krisen är risken stor att den antingen växer eller blir en djupt rotad del av vår personlighet.


Den här texten ger lite tips på hur man kan hantera kriser. Det är därför i sammanhanget nödvändigt att tydligt definiera vilken typ av kris som avses (3). Ju bättre kommunerna är på att hantera en kris , desto bättre blir hela samhället på att hantera större kriser. Kommunerna driver många verksamheter som bör fungera även under kriser , till exempel äldreomsorg, vattenförsörjning, fjärrvärme, räddningstjänst och skola.


Det saknas inte minst teknik för att hantera olyckor som skulle kunna ödelägga det känsliga marina livet. Samma underbetygssiffra får MSB när det gäller arbetet med samordning mellan berörda aktörer i samhället för att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg