tisdag 29 mars 2016

Hindersprövning handläggningstid

Hur lång handläggningstid har Skatteverket för handlingar till äktenskapsregistret? Det tar ca två veckor innan du får tillbaka din registrerade ansökan om du har betalat ansökningsavgiften, ni båda har undertecknat ansökan och ärendet är rätt skött i övrigt. Hindersprövning – Innan man får ingå äktenskap skall Skatteverket göra en hindersprövning.


Hindersprövning handläggningstid

Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för giftermål. Läs mer om hindersprövning och äktenskap här på Juridik På Internet! Innan ni kan gifta er i Sverige, eller inför svensk myndighet utomlands, måste ni ansöka om hindersprövning och motta vigselintyg som bevis på att den är godkänd.


Ansökan är en formalitet som innebär att Skatteverket ska bekräfta att det inte föreligger hinder för att ni ska få vigas. Ett vigselintyg är en handling som Skatteverket skickar till dig tillsammans med hindersprövningen. Intyg om hindersprövning och vigselbeviset skickas till dig per post och är giltigt i fyra månader. Skatteverket brukar skicka intygen inom två veckor efter ansökan, men under högsäsong kan handläggningstiden förlängas avsevärt.


Skatteverkets handläggningstid för utfärdandet av intygen är ungefär två veckor, men det kan ta längre tid om de har många ärenden (exempelvis under våren och försommaren då många skickar in ansökningar hindersprövning ). Ni som lagerbolagsköpare behöver dock inte vänta in skatteverket för att. Skattemyndigheten har en handläggningstid på veckor. Oftast tar det inte så lång tid men ha den för att vara säker att du får dit papper. Någon som gift sig med iranier? Jag skickade in vår idag, vi gifter oss augusti, alltså om sex veckor.


Jag har ågren deluxe att vi inte ska hinna få det i tid. Sedan ska de handlägga och sedan ska de ska de skicka tillbaka hindersprövningen och ett intyg till oss som vi sedan ska skicka in till rådhuset. Handläggningstiden (i normalfallen) för att utfärda Intyg för vigsel och hindersprövning är - dagar.


Papperna ska skickas senaste veckor innan den dec till rådhuset. Nu ser jag att handläggningstiden hos skatteverket kan ta upp till veckor. På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Och då han inte kan vara här så länge som 4-veckor som är handläggningstiden för hindersprövning så tänkte vi att det kan vara smart att förbereda så mkt som möjligt INNAN han kommer hit, då kan vi gifta oss när han är här på besök.


Du menar att skatteverket tar kopia på passet när vi söker hindersprövning ? Min exman och jag gifte oss i Sverige och visade upp hans pass för skatteverket som tog en kopia. Han hade utvisning som väntade på att verkställas. Ansökan görs gemensamt hos den lokala skattemyndigheten i det län där någon av parterna är folkbokförd.


Intresseanmälan och handläggningstid. Om ni vill gifta er borgerligt börja med att fylla i intresseanmälan. Ni får därefter ett svar med information via mejl, om att ni ska beställa vigselintyg och hindersprövning från Skatteverket, om ni inte redan gjort det. Intyget om hindersprövning är giltigt i fyra månader. Hinder för äktenskap är exempelvis om någon av parterna redan är gift med någon annan eller är under år.


Parterna får heller inte vara för nära släkt med. När ni har bestämt er för att gifta er, måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket, se länk till höger. Ansök i god tid före er vigsel på grund av handläggningstider. Man kan nog inte säga att det inte SKA ta mer än två veckor, då handläggningstiden på skatteverket är olika under olika perioder på året. Vi fick våran hindersprövning som vi skickade in i januari relativt snabbt medans min mans byte av efternamn nu i maj tog ganska lång tid pga.


Din fråga riktar sig dock mot mer än enbart lång handläggningstid. Din mamma och hennes man har tidigare ansökt om uppehållstillstånd på grund av anknytning och fått tre. Bekräftelse från stadsledningskontoret.


När handlingarna registrerats av stadsledningskontoret skickar vi en bekräftelse på bokningen till den e-postadress ni angivit på er anmälan. Om man vill veta mer exakt hur lång tid det kommer att ta är det bäst att ringa tingsrätten och fråga vad deras handläggningstid är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg