tisdag 22 december 2015

Skyddade boenden

Skyddade boenden

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Svensk Skyddsplacering erbjuder skyddade boenden i hela landet.


Vi kan ta emot akut, vi kan hämta en drabbad individ eller familj oavsett tid på dygnet. Syftet med skyddade boenden är att stödja enskilda som flyr våldsutsatta situationer. Vi jobbar med att förebygga fortsatt våldsutsatthet, stödja den skyddsökande i att få en självständig och trygg tillvaro.


Vi erbjuder de skyddsökande egna lägenheter med ett individuellt anpassat stöd. I Sverige har alla medborgare rätt att känna sig säkra och trygga. Ytterst bär kommunen där man bor ansvaret för att kunna erbjuda en trygg och säker plats om man blivit utsatt för våld eller riskerar att bli utsatt för våld.


Skyddade boenden

Det finns olika typer av skyddade boenden. De flesta är ämnade för kortare perioder. Våra boenden består främst av lägenheter men även fristående hus.


De finns på olika orter vilket skapar flexibilitet i placeringen. Vi är noga med att våra boenden skall vara både trivsamma och säkra. Skyddade boenden ska vara tillståndspliktiga. En enskild verksamhet som driver skyddat boende ska ansöka om tillstånd hos IVO för att få bedriva verksamheten.


Alla har rätt till ett liv utan våld. Stadsmissionens skyddade boenden erbjuder trygga och säkra boenden för kvinnor och barn där ett tydligt barnrättsperspektiv präglar verksamheten. Tillsammans med uppdragsgivare, kvinnan och eventuella barn vill vi skapa förutsättningar för ett självständigt liv i trygghet, utan våld och kontroll. Vid Krutons skyddade boenden kan flickor, kvinnor, unga män och par som utsätts för hedersrelaterat våld eller förtryck placeras. Boendet har platser.


Tillgång till skyddade boenden är lägre än efterfrågan och en stor andel skyddade boenden tvingas avvisa nya skyddssökande p. Många barn bor på skyddade boenden. Barnens röst behöver bli hörd och deras villkor och behov på skyddade boenden behöver synliggöras. Vi vill att varje individ som söker skydd mot hot, våld eller andra övergrepp ska få möjlighet att placeras på ett skyddat boende med god kvalitet som matchar hens behov. Vi har över 2boenden i vårt register. Tre ideellt drivna skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor var en hårsmån från att bli av med det bidrag på sammantaget sex miljoner kronor de får årligen av Stockholm stad.


Läs riktiga recensioner - boka nu! Nu sätter den blågröna majoriteten stopp för tjänstemännens förslag. Vårt fokus är att lära individen hur man lever skyddad. HVB-hemmen har utarbetade rutiner för hur man hanterar skyddade personuppgifter samt hur vi aktivt arbetar kring den skyddade. Vi arbetar även aktivt med att hjälpa kriminella avhoppare att skapa ett nytt liv fritt från kriminalitet, hot och våld.


De boenden som drivs av ideella föreningar har ofta få platser medan majoriteten av de privat drivna har 5-platser. Att öka säkerheten, tryggheten för de skyddssökande och medföljande barn. Flest skyddade boenden finns i storstadsregionerna. Social-styrelsens enkät, bedrivs i ideell regi.


Elfströms skyddade boenden tillhandahåller platser för heldygnsvistelse avsedda för personer som behöver insatser i form av skydd mot hot, våld eller andra övergrepp tillsammans med andra relevanta insatser. Utgångspunkten för Elfströms skyddade boenden är Socialstyrelsens koncept ”God vård och omsorg i socialtjänsten”. Eller verktyg för skyddade boenden som vill kvalitetssäkra sin egen verksamhet, säger han. Att privata företag öppnar skyddade boenden för att tjäna pengar är ovanligt i Sverige. Av de 1skyddade boenden som finns drivs sju procent av privata företag.


Kvinnohusen i Örebro och Karlskoga. FemCenter kvinnojour erbjuder två skyddade boenden där kvinnor och barn får en fristad. Vi kan erbjuda plats till kvinnor och tjejer och upptill barn. Varje kvinna får sitt eget boenderum med tillgång till gemensamt vardagsrum, kök och badrum. Vi tar emot kvinnor från hela Sverige.


Skyddade boenden

Våra skyddade boenden har olika skyddsnivåer med bland annat skalskyd överfallslarm och i vissa fall panic-room (dvs. rum med larm till externt vaktbolag som kan stå emot våld och inbrott i mer än minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg