måndag 7 december 2015

Flirt på jobbet

Flirt på jobbet

Som rubriken säger tycker ni det är ok att flirta på jobbet ? Jag har sambo och barn men har en riktigt goding på jobbet som jag flirtar med. Chansen att träffa sin livspartner på jobbet är större i dag än för tio år sedan, eftersom vi investerar mer tid i våra jobb. Vilket jobb är då flörtvänligast? En undersökning av SCB visar att flörten framför allt frodas i sjukhusmiljö: procent av läkarna är gifta med en kollega.


Mitt råd: Ha roligt ihop på jobbet , men förbli professionella. Alltså bara antyd att du gillar honom, men avstå från öppenhjärtliga erkännanden. Jag har varit med om en liknande situation, jag hade känslor för en tjej på jobbet och det var helt underbart att gå och jobba när hon var där, timmarna bara rann iväg.


Flirt på jobbet Hur många av er har en flirt eller affär med någon på jobbet ? Och hur många av er som har haft en flirt med någon på jobbet fortsätter att leta nya flirter med kollegor? Idag är jag med i tidningen Metro och berättar om min syn om att ha en flirt på arbetet…. Fyra tips på vad du kan göra för att få roligt på jobbet ! Bli medveten om vad du tänker på ! Var uppmärksam på ditt beteende! Tänk på att ditt kroppsspråk avslöjar mer än du tror!


Flirt på jobbet

Människor styrs av vad de tänker och känner. En flört på jobbet eller personalfesten gör bara att man trivs på jobbet. Var inte så stela – släpp loss! Man kan faktiskt sköta det på ett snyggt sätt. Nisse ung Ordstävet ”kärleken är blind” finns ju, men då ska man avsluta de förhållanden man är i innan man fortsätter med nästa.


Lite historik: Blev lämnad av min dåvarande flickvän för ca 3-veckor sedan, vilket var en tuff perio och fortfarande är. Det är ingen idé att dejta någon som avskedar folk till höger och vänster och sedan fundera på hur du förlorade jobbet efter att hon dumpat dig. Om du är nöjd med dig själv, kommer det att synas på hela din kroppshållning. Kanske handlar det om avundsjuka, brist på bekräftelse eller privata problem som spiller över på jobbet.


För även samtal i hela gruppen, om inte annat i förebyggande syfte för att komma överens om spelregler och vilka beteenden som är accepterade. Svenskt näringsliv bär på en tickande bomb i form av ledare som inte tar frågor om sex på jobbet på allvar. De riskerar att organisationen far illa och att företaget och de själva får dålig publicitet eller dåligt rykte på grund av bristande etik. Det kommer vi att få se allt fler exempel på.


Framför allt är du inte ensam. Chef intervjuade tidigare i år Anna-Karin Kask som berättade om hur hon blev utsatt härskartekniker på sitt jobb i tre års tid – och kom ifrån det genom att skriva sagor om företeelsen. En stark gemenskap på jobbet är viktig på flera sätt. Det stärker teamkänslan, främjar ett sundare arbetsklimat och är ett bra verktyg för att attrahera ny kompetens.


En tydlig pauskultur och gemensamma aktiviteter är några tips på hur du som chef kan öka gemenskapen på arbetsplatsen. Fairtrade på jobbet När du registrerar din arbetsplats för Faritrade på jobbet kommer namnet på din arbetsplats att publiceras på Fairtrade. Dina kontaktuppgifter kan komma att användas i det lokala Fairtrade City-arbetet om arbetsplatsen ligger i en diplomerad kommun. Så blir du mer effektiv på jobbet.


Hur du organiserar ditt arbete spelar stor roll för hur mycket du får gjort och hur mycket energi du måste lägga ner på det. Här kommer tio tips från effektivitetscoachen Patrik Sandberg på Företagscoach Sandberg. En olöst jobbkonflikt ställer till det för både individerna och arbetsplatsen.


Flirt på jobbet

Många konflikter beror på missförstånd. Den kan leda till sämre effektivitet och kreativitet, personligt lidande och dåligt klimat på jobbet. Konflikter kan också påverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg