fredag 11 december 2015

Spelande festbord

Sveriges största sökmotor för det svenska språket. Sedan spelar man detta i minuter. Vissa får ingen present och vissa får kanske flera.


Det gäller alltså att få sexor så många det bara går. Lotten eller nåt annat kommer att bli högvilt! Det är ett bra viltkött och skulle konsumtionen öka skulle skadetrycket på åkrarna samtidigt minska. Och man kan äta gås året runt: En julgås i stället för skinka är en läckerhet och sprängd gås på festbordet en utmärkt förberedelserätt som tar bort det mesta av sista-minuten-matlagningen. Rödbetsrisotton var exempelvis ett förslag till en vanlig vegetarisk måndag, men det är en suverän risotto som absolut platsar på ett festbord.


Det ena utesluter inte det andra. Tillaga med stor omsorg så blir det fest! Och låt dig inte förvirras av att inläggen är spridda i tid.


Ingenting är så trevligt som att samla familj och vänner runt matbordet för en gemensam måltid. De vackra blommorna i rött, vitt och blått får spela huvudrollen på mitt bor ihop med naturligt linne, glas och porslin. Många hade dukat upp fantastiska festbord med smaskiga tårtor och bakelser i Finlands färger. Flera av er skrev vackert och stämningsfullt om alla de människor vi har att tacka för att vi får fira att Finland fyller hundra.


Här har vi samlat en del av de bilder ni skickade. Hitta bilder med Tecknat. Det spelar ingen roll vilket stativ ditt bord har – vi har en möbeltransportör som passar.


Spelande festbord

Beroende på vad bordet ska användas till är vissa stativ mer lämpliga, så vårt sortiment är utvalt efter att matcha olika sorters miljöer. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Tidningen begärde ut fakturor om bland annat en fest för den.


Deltagarna får sedan gå runt och fråga de andra om de spelar gitarr etc. Så kan man hålla på tills någon har ett namn på alla saker (eller en viss tid). Alla sitter i en ring. Köttbullen är mitt i hetluften då det blivit en världsnyhet att svenska köttbullar egentligen är inte är svenska. Köttbullen är en liten festlig förrätt som äts på svenska festbord , säger Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare, mathistoriker men svensk är den nog inte ändå.


Spelande festbord

En smörgåstårta ska smaka gott, men också vara en prydnad för festbordet. Ta fram din kreativitet och tävla om fina priser i Icakurirens tävling! Om du inte på något sätt gör motstånd blir hans åsikter med tiden allt mer okej att ventilera runt ert festbord. Kanske blir det bråk, kanske blir det inte?


Men visst kommer du väl få medhåll av några? Spela turneringen 1gånger och Lejonen vinner exakt en enda gång – VM-bragden i Bratislava var årets största sporthändelse Sättet som Lejonen skapade guldyra på i VM var unikt. Ishockey, ishockey, ishockey. Inom Astma och allergiföreningen har medlemmarna erfarenhet av hur det kan vara, men också kunskap om hur man kan ordna ett festbord som alla kan äta av.


I år, liksom tidigare, hade Astma och Allergiföreningen Bergslagen ett Decembermys i församlingshemmet med allergifri förtäring, underhållning och trevlig samvaro. Detta var verkligen vad hon ville! Denna situation var väldigt märklig, men det var ganska uppenbart att Sandra tände på det som hände.


Ett par gånger när vi tittade på varandra tog hon upp sin hand och masserade en av sina bröstvårtor mot mig, mitt ibland kompisarna på festbordet , medan hon log mot mig stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg