onsdag 16 december 2015

Får man ta ipren när man är gravid

Handla dina produkter online hos Apotek Hjärtat redan idag! Bra priser, snabb leverans och brett sortiment. Välkommen till Kronans Apotek! Discover Man With A Man. Om du behöver ett läkemedel kan du få ett som är så lämpligt som möjligt.


Att ett läkemedel är receptfritt innebär inte i sig att det går bra att använda när du är gravid eller ammar.

Rådgör med din barnmorska, läkare eller apotekspersonal om du planerar graviditet, är gravid eller ammar och behöver ta receptfria läkemedel. Alvedon, Treo och Ipren när man är gravid ? Läkemedelsverket: Under graviditeten bör man inte använda mer läkemedel än nödvändigt. Om man har kortvarig smärta är det därför bra att i första hand pröva andra smärt­stillande metoder än läkemedel, som till ­exempel avslappning, massage eller värme.


Om du är gravid eller ammar, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Gravida kvinnor ska inte använda Ipren under de tre sista månaderna av graviditeten. Intag av Ipren ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida.


Jag gick till apoteket och frågade personalen. Jag hade huvudvärk och visste inte alls vad jag fick ta.

Jag brukar vanligtvis ta Treo men på förpackningen till det så står det att man inte ska ta det om man är gravid. Personalen tog fram Panodil, inget annat alls. Helt vanliga Panodil, som även finns i brus. Ibland sägs det att man bör ha fått mens åtminstone en gång innan man försöker bli gravid igen efter ett missfall, eller att man bör vänta i två, tre månader – men så är det inte, menar de vi har pratat med.


Det är inte ovanligt att en kvinna blir gravid igen direkt efter ett missfall – hon kan ju få en ny ägglossning dagar senare. Det är en vanlig behandling när man haft hjärtinfarkt och fått stent insatt. Ta paracetamol med din blodförtunnande medicin. Ipren har också en blodförtunnande effekt och jag funderar om det kan bli för mycket blodförtunnande, så att du istället löper ökad risk för blödningar.


Studier visar på en möjligen ökad risk för missfall, samt risk för hjärtmissbildning vid samtidigt intag av läkemedel från denna läkemedelsgrupp om de tagits i ett tidigt skede av graviditeten. Ultraljud och kön - hur ser man man vilket kön barnet kommer att ha vid ultraljud. Vilket kön är lättast att se på ultraljud. Vid ultraljud så kan man redan i vecka 14.


Det är dock inte säkert att man kan ta reda på barnets kön i denna vecka då det beror på hur barnet ligger. På senare tid finns det dock forskning om säger motsatsen. Det som är viktigt är att man blöder lättare när man använder ipren o dyl. Därför man inte får använda det dom sista mnd.


Finns en risk för blodförlust vid fl. Informera fl om att du har tagit ipren under dom senaste mn så dom är förberedda på det bara. Men det finns dom som använder det innan den tid på föreskrift av.

Jag tog då en huvudvärkstablett ( ipren 400) och det var först efteråt som jag läste att man inte skall ta Ipren när man är gravid. Hur stor är risken att detta har påverkat fostret? Jag är i vecka och hade i lördags stark huvudvärk. Värktabletterna Ipren , Alindrin och Ibumetin kan göra dig infertil. Man bör inte ta de här preparaten om man är gravid eller försöker få barn.


När du är gravid ska du också låta bli Ipren eftersom det kan ge missfall. Särskilt i slutet av graviditeten är det viktigt att låta bli Ipren annars kan ditt värkarbete ta längre ti förlossningen kan fördröjas och du kan blöda mer. Det är möjligt att ha mens även om man är gravid , men det är ovanligt. Mensen, brukar man säga, är då mer sparsam, men det kan självfallet vara olika från person till person. Jag vet åtminstone två personer som haft så riklig mens att dom inte förstått att dom var gravida förrän en bra bit in i graviditeten.


Penicillin när man är gravid ? Tror jag fått en ordentlig inflammation i foten och undrar om det är ok att ta penicillin när man är gravid ? Vill ej ta mig till läkare om det inte är till någon nytta. Vet någon om det finns annan transport då man blir hämtad med rullstol än ambulans? Kaffe och svart te innehåller koffein, som i höga doser kan öka risken för missfall.


När man är gravid bör man därför inte få i sig mer än 3milligram koffein per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg