måndag 14 december 2015

Ryska östersjöflottan

Vid Kronstadt utanför Sankt Petersburg byggdes tidigt en marinbas. En stor utrensning har ägt rum i den ryska Östersjöflottans ledning, rapporterade ryska medier på torsdagen. Enligt nyhetsportalen Fontanka har hela högre officerare avskedats tillsammans med Östersjöflottans kommendör Viktor Kravtjuk. Den ryska Östersjöflottan kommer under året att förstärkas med ytterligare luftförsvar samt ett missilfartyg.


Ett femtiotal höga officerare har fått sparken. Bland annat för att de försöka mörka en. Den ryska Norra flottan, baserad på Murmansk, övar just nu på att skära av Norge från omvärlden.


Svarta Havsflottan genomför övningen i Norska havet, dvs Nordatlanten mellan Norge och Islan rapporterar Barents Observer och även det ryska försvarsministeriet i. Värt att konstatera är att den pågående ryska flottövningen likt i min roman Höstsol har förstärkningar utifrån, och omfattar mer än Östersjöflottan. Kraftsamlingen har skett under täckmantel av ryska flottans dag i S:t Petersburg senaste helgen. Det säger chefen för ryska Östersjöflottan amiral Vladimir Valujev i en SvD-intervju. Men det är nere vid havet som den största basen ligger, Baltijsk är hemmahamn för den ryska Östersjöflottan.


Vita murar omger basen, men ibland skymtar gråmålade örlogsfartyg vid kajerna. Några ubåtar syns dock inte till. Kaliningrad och en i Finska viken. Eftersom Östersjöflottan ligger vid ett innanhav har den länge haft en otydlig roll. Försvar mot sabotage, ubåtsjakt och försvar mot fartyg och flygplan nämns av ryska myndigheter.


En militär förmåga kan användas både offensivt och defensivt. Kravchuk tillhörde de som mottog Storfurstinnan. De hade ju ingen kust mot Östersjön. Ryska östersjöflottan ? Under tiden kunde de japanska trupperna runt Port Arthur rycka allt närmare, och fullständigt förstöra de kvarvarande ryska fartygen i hamnen. Anatolij Michajlovitj Stössel.


Sex landstigningsbåtar är mer än tre. Trots detta verkar ökningen ha undgått någon större publicitet i rysk media. Det först i våras som de två senaste Sernafartygen visades upp offentligt tillsammans vid 310-årsfirandet av ryska Östersjöflottan den maj i S:t Petersburg.


Nu har kommendören för den ryska Östersjöflottan fått sparken tillsammans med högre officerare. Utrensningen kommer oväntat, skriver NY Times. Det rapporterar Yle, med hänvisning till ryska medieuppgifter. Så sent som förra sommaren hyllade Putin Östersjöflottan vid ett besök vid basen i Baltijsk.


Ryska östersjöflottan

Möjligen medverkar även den ryska Nordflottan, avslöjade den ryske försvarsministern Sergej Ivanov då han på tisdagen mötte de nordiska försvarsministrarna i Visby. Rysslands västra militärdistrikt, som styrs från Sankt Petersburg. Det är i detta ljus den senaste händelseutvecklingen inom den ryska Östersjöflottan måste ses.


Korvetter hittar jag inget om, men det kan jag ju ha missat. De har tre ubåtar i Östersjöflottan , varav väl St. Enligt den ryska tidningen Izvestija rör det sig om korvetterna Zeljonyj Dol och Serpuchov som är på väg att ansluta sig från den ryska Svartahavsflottan till en nyinrättad enhet i Östersjöflottan.


Ryska östersjöflottan

Det ryska flygvapnet driftar ett antal spaningsplan åt GRU och det Västra militärdistriktet, Östersjöflottan och Norra flottan. Ryssland förstärker Östersjöflottan Sign in to follow this.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg