fredag 2 oktober 2015

Krönika om stress

Krönika om stress

Slutligen reflekterar eleven kort över hur olika personer väljer att hantera sin stress. Jag tyckte att det blev lite repetitivt i början, där du upprepar hur vi hanterar stress väldigt olika lite för många gånger. Försök här att utveckla varför vi hanterar stress olika. En krönika ska även vara argumenterade, så försök att utveckla texten lite mer. Varför fungerar yoga och meditation mot stress ? Tänk om man tävlar om vem som får bästa betyget på provet och man presterar dåligt, då känner man sig värdelös, man är inte bra på det man gör.


På det sättet kan man skada psyket och göra kampen om vem som presterar bäst till en dålig grej än vad det behöver vara. Och inte nog med det så måste vi göra Nationella prov i alla grundämnen. Som om vi inte hade nog redan.


Nationella sätter jättestor press på många eftersom det kan avgöra mycket av dina betyg även om läraren inte få ta med nationella i betyget. För mig handlar det om allt plugg, att hinna ha ett liv utanför skolan och att få högsta betyg i alla ämnen. Stress är någonting vanligt och drabbar de allra flesta, men vad ska man egentligen göra när stressen börjar ta över hela ens vardag? Brembergs sökarljus har letat sig fram till relationen skola-arbetsliv. Samtidigt har allt större krav på utbildning ställts för att unga ska bli framgångsrika på arbetsmarknaden.


Om man läser Bremberg tycks allt större krav ställas på den unga individen idag. Man anser att ungdomar har en ohälsosam livsstil samt inte tar hand om sina kroppar på ett bra sätt. Mer än någonsin behöver hjärnan återhämtningstid.


Den behöver vila från alla typer av stress : sortering av intryck, mängder av valsituationer, bearbetning av känslor, oro för allt och alla, sjukdom, felaktig kost – ja, stress är mycket mer än bara att ha mycket att göra. Skriv en krönika till en ungdomstidning om konsten att ta det lugnt. Resonera kring varför vi stressar så mycket och om det över huvud taget går att leva ett lugnt liv i dagens samhälle. Ge också tips på hur man mitt i all stress kan hitta lugnet. Det är så det ser ut för ungdomar.


Krönika om stress

Om du är en bra lyssnare och en person som blir glad av att hjälpa andra, är risken stor att du drar till dig energitjuvar såsom sockerbiten drar till sig flugor. Stress definieras som ”att klara av många bollar i luften samtidigt”. Många vuxna verkar tro att ungdomar har några såpbubblor i luften som kanske behövs petas på ibland. Men i själva verket är de gjorda av sten och har en vikt närmare totalvikten av tre traktorer, det är faktiskt inte så lätt som majoriteten av de som inte. Här hittar du information om hur du kontaktar de olika avdelningarna på DN,.


Mycket tyder också på att stress faktiskt ökar åldrandehastigheten vilket kan vara en bidragande faktor till varför vi ser en ökad sjukdomsfrekvens hos individer som under lång tid varit utsatta för hög stress. Krönika : Stress som sömnpiller. De biologiska mekanismer som styr sambandet mellan stress , sjukdom och åldrande vet vi väldigt lite om. Om du tror att det kommer bli pinsamt så visar din kropp det och det gör det pinsamt.


Krönika om stress

Beskrivning av uppgiften: Syftet med denna uppgift är att skriva en krönika om relationen mellan föräldrar och ungdomar. En krönika är en personligt utformad text där ett allmängiltigt och aktuellt ämne diskuteras på ett sätt som kan intressera. Om folk bara skulle sluta med det och vi tjejer skulle sluta bry oss om hur dem andra tjejerna i klassen ser ut, samt sluta bry oss om vad killar säger om oss så skulle detta kanske minska, men jag är fullt medveten om att skönhets och kroppsideal aldrig kan försvinna men det skulle underlätta för oss tjejer kanske också vissa killar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg