torsdag 15 oktober 2015

Konstig fakta om sverige

Idag, den juni, firar svenskarna Sveriges nationaldag! Sverige och svenskarna har det skämtats vilt om i svensk-amerikanska komediserien Welcome to Sweden som sänts i två säsonger i TV4. I tv-serien får tittarna följa amerikanen Bruce när han flyttar från USA till Sverige efter att ha blivit kär i svenska Emma. En hel del är hämtat från verkligheten.


Letar du efter fakta om Sverige ? Då har du kommit rätt.

Hur många av dessa Sverige fakta känner du till sedan tidigare? Om inte mörka färgämnet skulle tillsättas i cola,. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Och det är faktiskt sant tro det eller ej. Faktum är ochså att nästan en hel tredjedel av hajarna utrotas ochså varje år utav just människor.


Nästan hela den tredjedelen som fiskas är illegallt arbete men ger jävligt mycket pengar. Nackdelen är att om man lägger ut hajen till utrotning kommer vi ochså dö inom närmaste ett halvår. Det beror liksom på väder och vind.

Världen är stor och det finns mycket som vi inte vet om. Det finns så mycket kunskap som vi inte har en aning om. Nedan får du i alla fall roliga fakta som du säkert inte visste om världen! Det här visste du inte om vårt västra grannland. Den juni firar vi Sveriges nationaldag.


Det är nog vanligt att tro att man vet det mesta om sitt eget hemland. Här har vi listat saker du inte visste om Sverige. Men när man börjar läsa det finstilta visar det sig att det finns mycket man inte kände till. -kanalen Fun Facts jobbar mycket med att sätta ihop faktalistor – och nu presenterar de en lista med roliga fakta om Sverige.


Visst, man känner igen en del – men visst är det kul ändå? Genomgång (6:min) där mellanstadieläraren Kristina Lundgren ger dig några enkla och grundläggande fakta om Sveriges samhälle och geografi. Plugga in några roliga fakta och imponera vid julbordet.


Pepparkakor har anor från. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna.


I USA finns där många konstiga lagar. Vi skriver här om några som sticker ut.

Olikheterna mellan lagarna i Sverige och USA är ofta fler än likheterna. Blandad humor - Otroligt onödig och rolig fakta ! Fjärilar smakar med fötterna. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför. Här finns statistik presenterad som grafik och diagram.


Vi vill att alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med hjälp av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg