fredag 23 oktober 2015

Allt för min syster bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Jodie Picoult är med osannolika miljoner sålda böcker en av USA:s absolut bäst säljande författare. JODI PICOULT är med osannolika miljoner sålda böcker en av USA:s absolut bäst säljande författare. Alltid bra priser och snabb leverans.


Jodi Picoult är amerikanska och har fått flera prestigefyllda priser för sitt skrivande.

Anna har donerat blo benmärg och celler men en dag får Anna nog då hon måste donera en av sina njurar för att rädda Kates liv. Filmen regisserades av Nick Cassavetes och är baserad på en bok med samma namn av Jodi Picoult. Boka Minen Hotel och spara upp till med Agoda!


Författare: Jodi PicoultAntal sidor: 375Första stycket: ”I mitt tidigaste minne är jag tre år gammal och försöker döda min syster. Kate är en glad tjej som när hon var år fick diagnosen Leukemi, Cancer. Ibland är minnet så klart och tydligt att jag kommer ihåg hur örngottet känns mot min han hur hennes nästipp pressas mot min handflata. Anna Sandberg har gjort översättningen till svenska.


Fast efter några sådana böcker känns det som om jag vill ha något annat, något som ger mer.

Allt startades nämligen när föräldrarna Sara och Brian mottar chockerande beskedet om att deras dotter Kate är diagnostiserad med en otroligt hotfull cancer. Men mest är det gravt dyster film där autenciteten som krävs begravs under tillrättalagda scener. Rollerna spelas av bland andra Cameron Diaz, Jason Patric och Abigail Breslin.


Picoult bor i Hanover, New Hampshire, tillsammans med sin man Tim och deras tre söner. Allt för min syster har några få ögonblick där det bränner till tack vare ämnets inneboende tragik. Hela boken raserades enligt mig på bara en sida.


Nej, nej, jag tyckte inte alls om slutet. Det kunde författaren gjort annorlunda. Ett beslut som kan komma att splittra hela familjen och som framför allt har dödlig konsekvens för Kate. Mycket välskriven roman på ett häpnadsväckande tema.


Hon förväntas inte överleva, men mot alla odds är Kate fortfarande i livet då hon fyller sexton år. Brian och Marge Fitzgeralds dotter Kate fick diagnosen leukemi redan vid års ålder. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Designerbarn - är det rätt eller fel? Det här är en tankeväckande bok som driver många frågor till sin spets.


Har du rätt att bestämma över din egen kropp även om du bara är ett barn? Men var beredda med näsduken….

Anna som inte är sjuk men som i hela sitt liv underkastats medicinska behandlingar och tillbringat ändlösa dagar på sjukhus. Annas syster Kate är däremot sjuk, hon lider av leukemi och för att rädda hennes liv utstår hon ideligen nya operationer och transfusioner. Ett kortare referat av Jodi Picoults bok Allt För Min Syster , där bokens handling och tema presenteras. Notera att texten är ofullständig och något osammanhängande i slutet, men att den trots det kan användas som en introduktion till boken. Anna Fitzgerald (Abigail Breslin) är ett så kallat ”provrörsbarn”.


Skådespelarna är bra, speciellt barnskådespelarna är trovärdiga och duktiga. Både Abigail Breslin och Sofia Vassilieva gör fantastiska insatser. Men det är inte där problemet ligger.


Det blir för mycket av det goda. Fokus ligger på filmens anslag, presentation, fördjupning, konfliktupptrappning, konfliktförlösning, avtoning och premiss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg