tisdag 6 oktober 2015

Berlin sevärdheter andra världskriget

Femstjärniga aktiviteter i Berlin! Boka populära rundturer på Viator. Snabb och enkel köpprocess. Upplev historian i Berlin.


Siten med Berlins alla sevärdheter Här bokar du turer, cabaret m. Ett av nordens bredaste skönhetssortiment, 30.

Auktoriserad återförsäljare av skönhetsmärken. Paradgatan heter i dag Strasse des 17. Oftast på ett alldeles förskräckligt sätt, men den mörka nutidshistoria har i alla fall försett staden med mängder med fascinerande lämningar och sevärdheter.


Andra världskriget och nazismen gick under för mer än år sedan, men spår av dessa händelser finna kvar i hela landet. När ni går på guidad tur i Berliner Unterwelten-Museum får ni bland annat titta in i bunkrar, tunnlar och skyddsrum från andra världskriget. Missa inte att göra minst en av deras intressanta vandringar med guide på flera språk. Bild lånad från hemsidan.


Flera av de äldre byggnadsverken klarade sig undan bombningarna och andra verk har restaurerats efter krigets slut.

Grundat av den brittiska regeringen strax efter första världskriget. Imperial War Museums samlingar rymmer mängder av krigsmateriel, fotografier, kartor och är dessutom gratis att besöka. Museet inviger också en ny utställning om krigsutbrottet i samband med 70-årsdagen. Läs mer om den och de andra utställningarna på museets hemsida.


Trots att staden fick utstå tunga bombningar under andra världskriget har flera äldre byggnadsverk klarat sig eller restaurerats till sitt ursprung. En hel del sevärdheter har uppstått efter andra världskrigets slut och är av modernare snitt. Ska du till Berlinså har vi info om Berlinmuren och andra sevärdheter. Bästa pris- och pengarna tillbakagaranti!


Läs recensioner från andra resenärer. Spara därför slantarna till roligheter och godsaker, och rådfråga dig själv med vår fantastiska lista över gratis sevärdheter och nöjen i Berlin. Berlin är en stad som är full av sevärdheter. Den härliga staden är det perfekta weekendmålet. Stadsdelen runtomkring Alexzanderplatz låg efter andra världskriget i ruiner men mycket har återhämtat sig och numera är torget återigen en betydande del av Berlins centrum, bland annat som stor knutpunkt för kollektivtrafiken.


Här finns massor av sevärdheter och saker att göra. Här fanns ett arkiv med miljontals böcker samt även ett eget kraftverk. Under andra världskriget förstördes resten.


Ska på Tysklandsresa i sommar. Eller bara andra trevliga tips?

Vi ska även besöka Berlin. Linus har också lämnat några andra tips att göra. Det var precis vad en av mina vänner tipsade om efter att hon varit där.


Under staden finns det bunkrar från andra världskriget , flykttunnlar från tiden då staden var uppdelad i öst och väst, efterlämningar från kalla kriget, underjordiska fabriker samt mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg