fredag 23 oktober 2015

Farang betyder

Ordets ursprung är omtvistat. En del menar att det härstammar från ordet français (franska) som thailändarna uttalade som farangset. Att farang betyder fransman är inte 1 bekräftat.


Ställets olika dela-vid-bordet-rätter från Thailan Vietnam, Malaysia och Indonesien känns kul att gå loss på med nyfiket sällskap. Observera att bokning via e-post är giltig först efter en bekräftelse från restaurangen.

Merparten av serien är inspelad på plats i Phuket. Serien har premiär på C More den mars och visas i åtta avsnitt. I rollistan: Ola Rapace, Louise Nyvall, Yayaying Rhatha Phongam, Anna Bjelkeru Gerhard Hoberstorfer, Lo Kauppi, Jacques Karlberg med flera. Gäller er bokning för ett större sällskap är det våra färdigkomponerade menyer vi serverar.


Fråga oss om vår meny. Rätterna som serveras är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris. Falang, från grekiskans falanx (φάλαγξ), är en antik stridsformering.


I en falang stod alla soldater tätt – i grupper om 16xsoldater – och stred.

Nej du, riktigt så enkelt är det inte. Det är helt rätt att det är en serie med Ola Rapace och att den utspelar sig i Thailand. En historia om tillit, svek och en far och dotters väg tillbaka till varandra genom ett kriminellt skuggland på Thailands bakgator.


Med Ola Rapace och Louise Nyvall i huvudrollerna. Rickard (Ola Rapace) är en före detta kriminell som efter att ha vittnat mot sina kumpaner lever i Thailand med skyddad identitet. Tio år senare söker hans tonårsdotter Thyra upp honom. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Skriv ett ord för att visa vad det betyder. Nu kan vi även visa vad engelska ord har för innebörd.


Farang är en thrillerserie som känns i magen. Vi har över hundra femtio tusen ord på saker och ting som vi lätt och överskådligt förklarar dess betydelse. Lättast att hitta vad de betyder är att söka på valfritt ord och därefter visa vad det betyder. While generally farang is a neutral wor it can be used in a mocking manner, or even as an insult depending on context. Black Americans have been occasionally referred to as farang dam, especially America servicemen during the Vietnam War.


Created by Malin Lagerlöf, Stefan Thunberg.

With Ola Rapace, Louise Nyvall, Sahajak Boonthanakit, Gerhard Hoberstorfer. Former criminal Rickard has vanished. Da begyndte man at kalde disse hvide udlændinge for farang , og det har holdt ved lige siden. Idag bliver stort set alle udlændinge, også afrikanere og asiater, kaldt for farang.


Vad betyder falang på thai? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg