fredag 30 oktober 2015

Bergamo vingårdar

Det är en ung och mycket vacker vingård med smakfull design – en stolthet för familjen som själva ritat och inrett gården. Vingården har vackra rum och en terrass med magnifik utsikt. Det startades en webbtjänst, med kartor över lokala producenter, för bara två veckor sedan.


Motsatsen till många föreställningar är Chianti också till stor del grov och bergiga skogsområden. Men området är först och främst i mångas ögon (eller munnar) också lika med böljande vinmarker som glädje för ögat och skämmer bort gommen - andelen vingårdar i detta område är faktiskt anmärkningsvärt. Vår, försommar och höst är de bästa årstiderna att resa dit.

Här finns golfbanor med fantastiska vyer över det Italienska landskapet. Här spelar du en trevlig golfrunda och kopplar av på Le Robinie Golf Resort därifrån du även kan åka in till Milano på under en timme om shoppingnerven slår till. Här njuter du både av det vingården producerar, de vackra rummen och den milsvida utsikten. Antingen öppna resor att boka med fasta datum, program och nivåer. Eller så gör de kundanpassade resor för både stora och små grupper, privat, företag och föreningar.


Det är första gången med bil i Italien och tips på resvägar och även om någon har nåt bra tips för boende sista natten. Bergamo har anor från Romarriket. Bo nätter där för att sedan hyra bil och ta oss mot Venedig.

Vi vill bo nätter i södra delen av Gardasjön så man kan ta en båttur tex till Malcine. Sedan har vi tänkt nätter norr om Venedig, Lidi di Jesolo, Caorle eller. Nästa dag är det dags att besöka vingårdarna runt Montalcino. I Italien är det inte riktigt lika lätt som i Australien, Sydafrika och en del andra länder att spontant svänga in och besöka en vingård.


De flesta vingårdar vill att man ringer eller gör upp om en besökstid via e-mail innan besöket. Vi älskar bergen och går gärna ut för att vandra, cykla Mountainbike och upplever det enkla lokala livet. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide. Till Villa Val Lemme finns flera alternativa flygplaster.


Guidad tur på vingården med lunch och vinprovning. Och eftersom vi är i Italien behöver vi inte vara utan livets goda. Man kan dessutom trampa mellan vingårdar och matproducenter.


Initiativet Strada dei Vini et Sapori, vin- och smakvägen, har tagit fram cykelrutter för både mountainbike- och vanliga söndagscyklister. Kartor med turer i olika längd och svårighetsgrad finns att ladda ned. Just walking around the city center and finding a nice café to enjoy a good cup of coffee is relaxing itself. If you however are interested in one of the many galleries, then Galleria d´Arte Moderna e Contemporanea and Accademia Carrara is worth paying a visit to.


Varför inte förena nytta med nöje? Här i San Pellegrino Terme finns möjligheter för större konferenser som vi kombinerar med Spa, god mat och härliga outdooraktiviteter.

Cykla mountainbike, landsvägscykel, vandra i bergen, besök Spa QC Terme. Vi besöker vingårdar och äter lokal mat från trakten. Her kan dere selv velge hvor dere vil nyte piknikkurven.


Kurven består av oster og skinker fra området, omelett, saltede scones, tradisjonell italiensk kake som nytes med gårdens musserende franciacorta. Transport foregår med egen sjåfør både til og fra vingården. Välj vingård Klicka på den vingård som du är intresserad av.


Läs mer om producenten och vilka viner som du bör prova. Vi ger dig förslag på boende i Veneto i. Champagne bör man inte kalla dem, Spumante men också Brut är den italienska benämningen för samma produkt och lombarderna är faktisst mycket duktiga på att framställa denna goda dryck. Bo på någon av våra vingårdar i Italien.


Res med Viva Italia till hela Italien. Njut av god mat och gårdens egna viner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg