måndag 3 augusti 2015

Mossbekämpning järnsulfat

Mossbekämpning järnsulfat

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Om du har mossa i gräsmattan bör du använda ett bekämpningsmedel t. Weibulls Stoppar mossa eller Tergents MOSS NIX. Använd alltid en spridarramp till vattenkannan.


Användarinformation för järnsulfat FerroGent Undvik att få FerroGent på stenplattor, prydnadssten, trädäck, utemöbler och liknande, då dessa kan missfärgas. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar. Säkerhetsdatabladet hittar du här. De ovan nämnad produkterna kommer i pulverform och innehåller förädlad järnsulfat vilken klassas som bekämpningsmedel klass 3. Innan medlen kan användas på gräsmattan måste de spädas ut med vatten så att pulvret. För att få ett riktigt vackert gräs på tomten så gäller det alltså att ta reda på vad man kan göra för att ge det gott om näring och även hålla undan ogräs och sniglar.


Med god näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre. Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Järnsulfat hjälper tillfälligt mot mossa. Gödsla då med Algomin gräsgödsel. Vi har allt ifrån gösel mot mossa till mossmedel och mossbekämpning.


Mossbekämpning järnsulfat

Vi har även högtryckstvättar, ogräsmedel, takskrapor och andra trädgårdsredskap. Bland annat har Nelson Garden flera smidiga ogräsmedel för mossbekämpning där du enkelt ansluter din trädgårdsslang och sprayar över mossan. Man ska inte sammanblanda järnsulfat med järnfosfat som används för bekämpning av spansk skogssnigel även kallad mördarsnigel. Sprid ut höstgödsel i oktober.


Var noga med att kratta gräsmattan innan vintern. Mot mossa används främst järnsulfat , som enligt Peter Bergkvist inte har några särskilt allvarliga effekter på miljön. Däremot används ofta stora mängder mossmedel, eftersom man måste upprepa behandlingen. Alternativa metoder – Man kan ifrågasätta behovet av dessa medel. Du behöver icke bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och rätt produkter.


Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du alltid har drömt om. Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning ? Behandlingen ger träet en grå nyans som efter en tid efterliknar gammalt obehandlat trä. Jag tycker personligen att man ska undvika att sprida kemikalier i naturen. Mossa i gräsmattan är nog något man får lära sig att leva med om det inte är tillräckligt ljust eller om gräsrötterna inte får tillräckligt med syre.


Det finns flera olika teorier om hur man bäst går tillväga, någon exakt steg för steg plan kan jag inte ge dig på rak arm, då olika gräsmattor har olika. Undvik stenplattor då de kan bli missfärgade av järnsulfatet. Vattna alltid ut med en stril på vattenkannan. Principiellt skulle jag hålla barn, hundar och allt annat borta från ytan där jag spritt kemikalier under ett dygn eller så. Jag har balndat i järnsulfat i en gammal mossa GTI burk och sprutat ut, mycket billigt och bra!


Detta ger bättre vinterhärdighet och hjälper gräsmattan att komma igång på våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg