torsdag 13 augusti 2015

Bipolär sjukdom test

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Test för manodepressivitet och bipolär sjukdom.


Svarar du ja på fler än hälften av påståenden kan du lida av manodepressivitet. Vilka tidiga tecken som uppkommer varierar från person till person. Inga av dessa symptom var för sig innebär att du har bipolär sjukdom.


Om du svarar ja på sju eller flera av följande frågor (och symtomen innebär påtagliga problem för dig) kan du lida av bipolär sjukdom. Vänd dig till din vårdcentral för närmare information. Detta är en nyhetsartikel.


Bipolär sjukdom test

Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Lider du av olika faser av depression, nedstämdhet och apati varvat med extremt gott självförtroende, enorm energi och kreativitet? Bipolär test – se om du ligger i riskzonen. Det kan vara tecken på bipolär sjukdom eller depression. Däremellan kan du må bra och leva som vanligt.


Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt. Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre. Det finns heller inga enkla test att göra för att ställa diagnos.


Bipolär sjukdom test

Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare. I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten. Att lära sig leva med bipolär sjukdom. Guiden ger vägledning, råd och praktiska verktyg som kan vara till stöd i vardagen. Etiologin till bipolär sjukdom är inte känd.


Uppskattningsvis är det genetiska bidraget till bipolär sjukdom 54–6. Om en person har en förstagradssläkting med bipolär sjukdom löper den personen gånger högre risk att drabbas själv jämfört med gemene man. Om man har bipolär sjukdom behöver man både medicin och behandling med samtal.


Medicinen stabiliserar känslorna så att de inte ska svänga så kraftigt. Den gör också att man blir starkare och kan stå emot sjukdomen , så att man lättare kan ta till sig den samtalsbehandling man får. Den behandlas framför allt med läkemedel men eftersom sjukdomen innefattar tillstånd av mani och depression behövs ofta flera olika läkemedel. Hjärnfondens postdoktorala stipendiat Alexander Viktorin från Karolinska Institutet kommer att undersöka effekten. En sak man ska vara vaksam på, om man misstänker att man har bipolär sjukdom , är att en del husläkare skriver ut SSRI-preparat mer eller mindre slentrianmässigt till patienter som är deprimerade.


Ligger det en bipolär sjukdom i botten kan i vissa fall antidepressiv medicin utlösa en manisk eller hypomanisk fas. Litium, ett läkemedel som skrivs ut för bipolär sjukdom , har restnoterats. Det innebär att det är slut hos leverantören och inte kan inte skickas till svenska apotek. Cirka två procent av Sveriges befolkning har diagnosen bipolär sjukdom typ ett eller två, och tusentals personer förlitar sig på litium. Ett klassiskt fall av bipolär sjukdom innehåller en manisk episo något som skiljer sjukdomen från en egentlig depression.


Vid mani känner sig den drabbade gla energisk och osårbar. Den maniska episoden kan komma ensam, men också mellan depressionsepisoder. I stället baseras diagnosen på din sjukdomshistoria. Om du tror att du kan lida av bipolär sjukdom så kan du få hjälp genom kontakt med en psykolog via formuläret här på sidan.


Viktigt i diagnostiken är att bipolära sjukdomar har en episodisk prägel och att beteendet i episoder tydligt skiljer sig från barnets vanliga beteende. Förekomsten av bipolär sjukdom typ I hos barn och tonåringar är cirka. Utöver läkemedelsbehandling påverkar livstilsfaktorer och kännedom om egna stress- och sårbarhetsfaktorer hur man själv kan hantera sin sjukdom.


Bipolär sjukdom test

Många personer klarar sig inte enbart med läkemedelsbehandling för att hålla sig besvärsfria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg