torsdag 20 augusti 2015

Korta kända dikter

Tåget rullar förväntansfullt Nya upplevelser väntar resande. En man hälsar och stämplar punkt till punkt Tåget stannar som en. Dikter är bra för god hälsa.


Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa. TV gör dig dum i huvudet. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst.

För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. Vi har samlat flera dikter om kärlek. Kolla också: Alla hjärtans dag, text – Kärlekscitat – Bröllopstelegram – Humoristiska bröllopstelegram – Bröllopsdikter – Presenttips till pojkvän – Presenttips til flickvän. Skicka kärleksblommor med blomsterbud – Här hittar du bra erbjudanden.


Det här är till dig som poesifantast, dig som just upptäckt att dikter kan göra massa saker som massa andra saker inte kan. Till dig som letar efter fler guldkorn att spara i ett eget poesiparadis. Bara för att de är korta innebär det inte att de inte är bra eller inspirerande.


På den här sidan hittar du många korta citat som perfekt fångar vad de vill säga på mindre än ord. Det är korta citat som inspirerar, motiverar och hjälper dig att förstå ditt liv.

Ibland stöter man på jobbiga hinder i sitt liv. Karin Boye använder ofta naturen i sitt symbolspråk. Man kan därför njuta av hennes dikter dels som naturskildringar dels ta till sig dess djupare innebörd. Ofta upptäcker man fler och fler symboler destå mer man lär känna hennes verk.


Den börjar så här: Den som finge sticka från gumgnäll och köld. Men nä: man är för hämmad! Behöver du förslag för dikter om vänskap? Då har du kommit till rätt ställe. Skicka blommor till en vän – Här hittar du bra erbjudanden.


Det finns så mycket du inte kan se. Som tanken på dig kan få mig att le. Jag känner mig vilse, men jag vet vart jag är. På en plats jag har fastnat i och inte kan komma iväg från. Trots alla dörrar och signaler.


Fotnot: Expressen bad 1personer att lista de tre bästa dikterna på svenska språket. De röstande har fått rangordna sina favoriter. Ettorna har fått poäng, tvåorna och treorna poäng. Poängsumman inom parentes.


En vacker dikt till din älskade på Alla Hjärtans Dag.

Ett perfekt sätt att uttrycka din kärlek och uppskattning för din älskade på Alla hjärtans dag är med en kärleksdikt. Antingen du använder dikter från kända poeter eller själv skriver några rader, kommer en dikt att få din älskade att känna sig speciell och omtyckt. En ros så vacker när den är röd men en ros ska vara vit för att representera död. Vi lägger den på kistan och fäller en tår då förlusten av dig gör. Tänk att få ett helt stort rum helt fyllt med arabicum.


Sötat, saltat, fyll din kvot här med denna unika rot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg