onsdag 26 augusti 2015

Hjälpa äldre stockholm

Sveriges allra äldsta. Vi har utvecklat en effektfull metod som tar äldre ur ensamheten genom att skapa tillgängliga sociala plattformar där våra äldsta både kan träffa jämnåriga i samma situation och umgås över generationsgränserna. Vi hjälper dig att hitta rätt stöd utifrån dina behov. Du kan även ansöka om äldreomsorg via e-tjänsten Ansök om stöd och service eller genom att fylla i en blankett. Vi ser dagligen hur äldre hemlösa saknar de som är mest grundläggande.


Mat, husrum, varma kläder etc.

Vi mättar deras mage, ger kläder och mycket mer. Det har gått så långt att Lasse inte längre vågar gå längs perrongen i tunnelbanan eller gå över en bro inne i stan. Risken att vilja ta sitt liv är för stor. Och Uffe bor på en nattbuss. Tillsammans utgör Lasse, 6 och Uffe, 6 en klick äldre , svenska hemlösa som bor på Stockholms gator.


På den här sidan listar vi alla uppdrag som taggats med äldre , det vill säga uppdrag som riktar sig mot äldre , exempelvis fikaträffar eller besök på äldreboenden till aktiviteter i pensionärsföreningar. Du kan enkelt filtrera listan på län och ort för att begränsa din sökning. Du har ett projektbaserat uppdrag, till exempel hjälper till med att planera en sommarfest eller uppdatera ett register.


Du har kontinuerliga uppdrag utifrån din profession, till exempel som frisör.

För att arbeta som volontär i Stockholms Stadsmission ska du vara år eller äldre och dela vår värdegrund. Kommunen har till uppgift att ge äldre den hjälp de behöver för att kunna bo kvar hemma samt erbjuda särskilda bostäder när de äldre inte kan bo kvar hemma längre. Kommunen ska också söka upp äldre människor och berätta vilka rättigheter de har och vilken vård och omsorg de kan få.


God man, förvaltare och förmyndare. En god man eller förvaltare hjälper den som själv har begränsade möjligheter att ta tillvara sina juridiska och ekonomiska. I rapporten presenteras förslag om att skapa ett system för sociala bostäder. På Volontärbyrån hittar du massor av olika sätt att engagera dig på. Var med och kämpa för miljön, mänskliga rättigheter och jämställdhet, engagera dig i en förening som styrelsemedlem eller ledare eller stöd och hjälp barn och unga.


Två kvällar i veckan vet de äldre hemlösa i Stockholm att de får omtanke och något gott att äta. Då rycker Jeanette Höglun 4 ut. Det bryter ner människor att aldrig få sova en hel natt, säger skaparen av organisationen ”Vid din sida”.


Bra information både för dig som är senior och för dig som har äldre anhöriga, bekanta och grannar. Hjälp oss förebygga brott genom att sprida kunskap! Informationsmaterial om brott mot äldre. Hur Stockholm har tagit hand om sina gamla, fattiga och sjuka handlar det om här.


Till hjälp finns ett register med uppslagsord i slutet på boken. Rikligt illustrerad med fotografier, ritningar, tabeller och kartor. Frälsningsarmén erbjuder behandling för missbruk, psykosocialt stö rådgivning och andra insatser för den som inte klarar av att ta hand om ett eget boende, sin ekonomi eller vardagliga liv.


För den äldre kan balanssvårigheter också bero på nedsatt samordning mellan sinnena.

Försämrad balans och förmåga att hålla sig upprätt ökar risken för fall. Stadsarkivet har gjort om sidan Hitta i arkiven för att våra användare enklare ska kunna hitta rätt information. Den nya Hitta i arkiven ger tillgång till samma.


Du använder en äldre version av webbläsaren Internet Explorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg