tisdag 11 augusti 2015

Moa kvinnojour

När vi inte kan svara, lämna ett meddelande så ringer vi upp. Om du är i en akut situation ring 11 begär socialjouren eller polis. Vi erbjuder anonyma stödsamtal till kvinnor, vi erbjuder tillfälligt skyddat boende, vi har tystnadsplikt, det kostar inget.


Moa kvinnojour

Alla medlemmar har närvarorätt, rösträtt och förslagsrätt på års- och medlemsmöten. Medlemskap upphör om årlig avgift ej erlagts. Efter anmälan äger medlem rätt att utträda ur föreningen.


Tjejjouren Meja arbetar med att stötta och stärka unga tjejer. Unizon samlar över 1kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Jourerna stöttar, skyddar. MOA disponerar ett hus i centrala stan och här kan vi erbjuda en tillfällig bostad för kvinnor med eller utan barn och under längre eller kortare tid. If you have a friend or relative who has been exposed.


Det finns även möjlighet att flytta till annan kvinnojour om du inte känner dig trygg där du bor. Du når oss måndag – fredag mellan 08. Vi är en kvinnojour för kvinnor utsatta för kvinnovåld. I filmen ”Ingen ser oss” lyfts flera teman från kunskapsområdet våld i nära relationer.


Om du och dina barn behöver flytta kan vi erbjuda ett skyddat boende åt er, under en begränsad tid och till en viss kostnad. Materialet är ett verktyg för att skapa förståelse för kvinnors. Känner du dig otrygg i din relation? Filmen Vi som överlevde är en del av vårt arbete med att synliggöra våld mot äldre kvinnor.


Vi arbetar mot alla former av förtryck och våld mot kvinnor. I vårt barnteam arbetar tre personer med att göra placerade barns boendetid så ljus som möjligt. Fridas målsättning är att våra boendebarn ska uppleva sin situation så normal som möjligt trots att de lever i ett skyddat boende. Samlar 1kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer i hela landet. Läs om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relation.


Haninge kvinnojour har genom medel från Socialstyrelsen fått möjlighet att driva projektet ”Nej till våld mot kvinnor och barn”. Projektets övergripande syfte och mål är att arbeta förebyggande mot mäns våld mot kvinnor och barn. Projektets tre fokusområden är: Att synliggöra mäns våld mot kvinnor och barn. Barn i svensk sexhandel – vem, hur och varför - så kan du upptäcka och hjälpa vidare. Alla barn har vuxna i sin närhet, vare sig det är föräldrar, skol- eller fritidspersonal eller i föreningar.


Moa kvinnojour

Järfälla kvinnojour ingår i Unizons barnnätverk, som kräver att principen om barnets bästa och barnets rätt till skyd stöd och delaktighet blir verklighet i praktiken, att det inte enbart stannar vid fina ord. Hitta och få information om kvinnojouren i Sverige och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Blir du hota utsatt för psykiskt våld eller är du rädd för att bli slagen hemma?


Då kan du få råd och stöd av socialsekreterare i. Kvinnojour och mansjour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg