måndag 10 augusti 2015

Hjälp vid bodelning

Hjälp vid bodelning

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Planera begravningen hemifrån. Vid dödsfall ska en begäran om bodelning göras senast vid bouppteckningsförrättningen. Det är ofta lättare att reda ut frågorna kring en bodelning om man tar hjälp av en utomstående som vet vilka lagar och regler som gäller.


Vid en bodelning mellan makar ska allt giftorättsgods ingå. All egendom som inte är enskild egendom är giftorättsgods. Bodelning under äktenskap skall anmälas till Skatteverket. Det finns ingen särskild blankett eller något formulär att följa för detta, så vi rekommenderar att ni tar hjälp av oss för att upprätta ett juridiskt hållbart dokument. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad.


En sådan bodelning görs generellt på samma sätt som vid till exempel skilsmässa, med skillnaden att det kan vara fler parter inblandade. Det rör sig då om arvingar och övriga testamentstagare som då tar den avlidnes plats i bodelningen. En bodelning är en ekonomisk överenskommelse som upprättas vid en skilsmässa, juridiskt kallad äktenskapsskillnad. En bodelning tjänar till att se till att båda parter i förhållandet får det som de lagligen har äganderätt till. Har samborna kommit överens om hur fördelningen ska vara vid en separation behöver inte någon formell bodelning göras utan de kan dela upp sakerna som de vill.


Den samboegendom som samborna har när förhållandet upphör ingår i bodelningen och allt som köps därefter ingår inte. Ovanstående utläggning är naturligtvis bara en kort inblick i hur en bodelning vid skilsmässa går till. Ni kan spara mycket pengar och tid på att ladda ner de dokument och instruktioner ni behöver på Juridiska Dokument. På Juridiska Dokument har vi samlat alla de dokument som ni behöver vid en bodelning i samband med en skilsmässa.


Jag och M ligger i skilsmässa men bor under samma tak fortfarande. Nåt utav det jobbigaste jag har varit med om… Vet om att han har pengar på sina konton då han alltid ville ha kontroll på allt , med våra resor , investeringar osv. Skatteverket ansvarar för att registrera bodelningshandlingar och anmälningar om bodelning.


Behöver ni hjälp med att upprätta själva bodelningshandlingen eller en anmälan om bodelning , kan ni vända er till en jurist. Då gäller sambolagens regler om bodelning. Enligt dem ska ni vid en bodelning dela lika på värdet av samboegendomen, det vill säga er gemensamma bostad samt bohag som ni skaffat för gemensamt bruk.


Egendom ska som huvudregel värderas enligt sitt marknadsvärde vid bodelning. Avdrag ska dock göras med latent skatteskul beräknad försäljningskostnad och eventuell uppskovsskatt, för att bättre spegla vad fastigheten är värd för den make som erhåller den. Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning.


Det finns nämligen möjlighet att kräva bodelning i flera år efter en skilsmässa. Antingen genom ett bodelningsavtal, det vill säga en frivillig uppgörelse om en delning av ert giftorättsgods. Eller så kan man ansöka om bodelning hos tingsrätten, så utses en person (en så kallad bodelningsförrättare) som tvångsmässigt delar på era saker utifrån vad som sägs om detta i lagen.


Anledningen är att man har rätt att kräva bodelning i efterhand och då kan den ekonomiska situationen se annorlunda ut. Få hjälp med bodelning vid skilsmässa! Fjällmans Juridik hjälper er med funderingar som dyker upp vid en skilsmässa eller separation. Oavsett om ni går isär som vänner eller ovänner är det skönt att få hjälp av en jurist vid en bodelning.


Olika regler gäller beroende på om ni varit gifta eller sambor. Kontakta oss för att få det stöd ni behöver. Vid en separation har en sambo rätt att begära bodelning. Det innebär i ert fall att din sambo har rätt till hälften av lägenheten om den är anskaffad för gemensam användning. Din lägenhet är, som du beskriver det, inte anskaffad för gemensam användning och kan aldrig bli föremål för bodelning enligt sambolagen.


Fördelning av egendom vid bodelning. Inte kan man ha koll på allt och bodelning är inte heller något man gör med jämna mellanrum så därför tänkte vi ägna detta inlägg åt att upplysa dig kring fördelning av egendom vid bodelning när det gäller äktenskapsskillnad och avslutat samboskap. Vid bodelning ägde min man ingenting i Sverige. Jag visste att det var fusk redan då, men blev tvunget att hålla tyst om det.


Bara månader efter bodelningen och skilsmässa har han en fastighet, hyr jättedyr lägenhet och har AB med flera miljoner i omsättning, bilar osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg