fredag 28 augusti 2015

Antologi harvard

Vi har ett stort utbud av hårvård för alla hårtyper upp till billigare än rek. Köp naturlig och ekologisk hårvård från vårt breda utbud av ekologisk skönhet! Snabb och billig frakt. Fynda dina favoriter eller prova någonting nytt, alltid till ett grymt pris online! Nedan följer en exempelsamling på hur man skriver referenser i referenslistan enligt Harvard (kallas även författar-år- eller namn-år-stilen).


När du skapar en referenslista ska källorna alltid ordnas i bokstavsordning sorterade efter första författarens efternamn eller motsvarande. Du bör undvika att använda dig av sekundärkällor och i första hand gå till primärkällorna (originalkällorna). Om du använder dig av sekundärkällor ska primär- och sekundärkällan och år anges i källhänvisningen i den löpande texten.


Det finns alltså ingen officiell Harvard -stil, utan olika discipliner, institutioner och program har olika direktiv för hur referenser ska skrivas. SLU:s Harvard -stil är vanligast vid SLU, men fråga din lärare eller handledare om du är osäker på vilken referensstil som gäller på just din institution. Här finns guider till Harvard , APA och Oxford.


Antologi harvard

Detta är referenssystem som används vid Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola. Tre system som du kan ha stött på är Harvard , APA och Oxford. Inom förskollärarprogrammets kurser används Harvardsystemet. Harvard och APA är parentessystem och Oxford ett notsystem. Inom Harvard finns flera varianter men för att det ska vara konsekvent vill vi att du använder den variant som beskrivs i detta dokument.


En bok som består av bidrag från olika författare. En förteckning över böcker enligt ett visst system, t ex inom ett visst ämne eller ett lands samlade utgivning (nationalbibliografi). En sådan bok kallas ofta för antologi eller samlingsvolym. Den eller de som sammanställer boken benämns redaktör (red.), på engelska editor (ed.) OBS! Harvard är kanske den allra vanligaste referensstilen och används inom en rad olika discipliner.


Harvardstilen är inget enhetligt system, utan det finns en mängd varianter. Samlingsverk och antologier som har en redaktör ska ha redaktörens namn som huvuduppslag om du hänvisar till antologin i sin helhet. Att det är en redaktör anges med (red.) mellan namnet och årtalet.


Ibland är det aktuellt att referera till något av bidragen i stället för till hela antologin. På denna sida finns instruktioner för hur du refererar i den löpande texten enligt Harvard. Allmänt om att referera i text I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Harvard Det finns flera olika referenssystem som föreskriver hur källuppgifter anges i löptexten och förtecknas i referenslistan.


Ett av dem är Harvardsystemet. Litteraturreferenser enligt Harvard -systememet Martin G. Erikson - - årtal, och inte bara till ett löpnummer som i en del andra system. Man placerar inte heller referenserna i fotnoter, utan alla referenser finns samlade i en referenslista i slutet. Kapitel i bok med redaktör ( antologi ) Varje kapitel i en antologi behandlas som en egen källa och skrivs som en egen post i referenslistan. I texten hänvisar du till den författare som har skrivit kapitlet i fråga – inte till bokens redaktör.


Publikationer Artiklar i tidskrifter. LIBRIS cite citations export. Välj intervall och format Referenser. Skapa referens av den valda posten. När du skriver en akademisk text måste du citera och referera till dina källor på ett korrekt sätt.


Antologi harvard

Detta gäller oavsett om det rör sig om en uppsats eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg