fredag 11 oktober 2019

Sluta snusa hjälpmedel

Sluta snusa i dag med effektiv hypnos. Mest kompletta utbudet av både små och stora hjälpmedel. För en enklare vardag. Stort utbud av produkter och varumärken. Snabb leverans och bra priser.

Hjälpmedel – med nikotin. Det vanligaste hjälpmedlet för att sluta snusa är olika varianter av nikotin. Det säljs på apoteket och har en 18-årsgräns.


Se över vid vilka tillfällen du snusar och se till att undvika att snusa vid just dessa moment. Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende. Det finns många fördelar med att sluta snusa.


Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. Varför vill jag sluta.

Här har vi samlat alla tips du behöver för att övervinna abstinensen, nikotinberoendet och vanan. Receptfria läkemedel som hjälpmedel för att sluta snusa. Vissa receptbelagda läkemedel kan vara användbara hjälpmedel när du slutar snusa. Du kan till exempel förskrivas vareniklin (Champix) eller bupropion av din läkare. Konsultera gärna din läkare för mer information om dessa läkemedels fördelar och risker.


Att sluta snusa innebär att du gör dig fri från ett starkt beroende. Om du både röker och snusar – sluta med det ena först och det andra något senare. Det är inte självklart vilken metod som kommer passa dig bäst och kanske måste du leva med ett återfall eller två innan du hittar metoden som passar dig bäst. Man kan sluta utan stöd men ju mer och ju bättre stöd du får desto större chans att lyckas.


Läkemedel ökar också chansen. Här får du en lapp att pröva: Vad jag ska säga till mig. Allt från inhalatorer till plåster och tuggummin.


Nikotinhjälpmedel tar inte bort nikotinberoendet men kan hjälpa till under en nedtrappningsperiod då man arbetar bort det psykiska beroendet av snus under läppen. Det går att sluta snusa , och det finns många knep för att göra det lättare. Sug efter snus kan vara jobbigt, men det håller bara i sig ett par minuter varje gång.


Så gör du för att sluta snusa – handfasta tips.

Lycka till, och kämpa på! Om du av någon anledning väljer att sluta med nikotin är det mycket som börjar hända i kroppen. Här har vi listat vad du kan vänta dig i form av abstinens och återhämtning, och hur du bäst hanterar det dag för dag. Vill du dra ned på nikotinet och sluta snusa ? Personer som snusar får ofta i sig mer nikotin än de som röker, eftersom de har snus i munnen stora delar av dagen. Behöver du ett hjälpmedel som fungerar och som mildrar abstinensen?


Men som de gotlänningar vi är har vi hittat en lösning. Ett nikotinfritt alternativ. Första gången jag försökte sluta snusa tänkte jag att jag skulle börja med att trappa ner snusandet genom att inte snusa riktigt lika ofta – så jag köpte extra starkt snus. Tanken var faktiskt god – om det inte vore för att jag snusade med samma frekvens som tidigare och istället fick trappa ner till vanligt snus efter några veckor. Ditt nikotinberoende kan göra det mycket svårt att sluta snusa.


Men det finns hjälpmedel att ta till så att du vänjer av dig vid snus och trappar ner nikotinbehovet. Det är ett starkt beroende som har negativa hälsoeffekter, till exempel sämre blodcirkulation, högre puls och sämre ämnesomsättning. I förlängningen löper storsnusare risk att få diabetes.


Med bakgrund av detta har en studie gjorts på snusavvänjning och den visar att Champix med vareniklin kan hjälpa snusare som vill sluta på traven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg