onsdag 23 oktober 2019

Skyddat boende socialtjänsten

Spara upp till och boka nu! Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online.


Fina erbjudanden på hotell i hela världen.

Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Handla online till toklåga priser. BAUHAUS - När det måste bli bra! Vår klassificering enligt Socialstyrelsens riktlinjer är skyddsnivå och vi specialiserar oss på de fall där hotbilden är hög och säkerheten därmed har höga krav. De insatser som socialtjänsten erbjuder våldsutsatta varierar, men de flesta kommuner ger rådgivning, stödsamtal, ekonomiskt bistånd och hjälp med skyddat boende.


Socialtjänsten kan också förmedla kontakt med lokala kvinnojourer. Hjälpen ska anpassas efter dina särskilda behov och du får tolkhjälp vid behov. Ring till socialtjänsten där du bor för att ansöka om skyddat boende.

De kan hjälpa dig komma till rätt boende med det rätta stödet och skyddet för dig. Om du känner dig osäker att ringa till socialtjänsten kan du ringa till oss och få rådgivning om hur du kan gå tillväga. Järfälla kvinnojours skyddade boende vänder sig till kvinnor, och medföljande barn, som har utsatts för hot och våld i en nära relation och behöver skydd från fortsatt utsatthet.


Madickengården bedriver skyddat boende och familjehemsverksamhet som tar emot individer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och är Sveriges enda skyddade boende som har specialiserad kunskap om målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi har boende med dygnet runt bemanning men även enskilda lägenheter och tar emot både planerade och akuta placeringar för skyddat boende. Om behov finns, kan akuta insatser ges omgående, utan att en ingående utredning genomförs.


Exempelvis kan en sådan insats vara skyddat boende. Dock kan beslutet kräva en omprövning vid ett senare tillfälle om man vill förlänga insatsen. Vi erbjuder skyddat boende med stöd och hjälp vidare i livet efter avslutat skyddsboende.


Under tiden hos oss har vi utbildad personal som hjälper klienten med dagliga problem och tankar. Med boskola, bostadsletarhjälp kan vi även garantera våra klienter ett eget förstahandskontrakt efter avsluta placering. Vi tar emot medföljande barn och husdjur. Agera Kvinnojour bedriver sin verksamhet på skyddad adress med kansli och plats för kvinnor med eller utan barn. Vårt skyddat boende har skyddsnivå är utrustat med nödlarm, utvändig kameraövervakning vid entrén och har okrossbara fönster.


Material, metoder och utformning av våra boenden bollas med expertgruppen för att få barns synpunkter på vuxnas planer, istället för tvärtom. Ambitionen är att barn som bor på skyddat boende ska få en så vanlig barndom som möjligt, trots sina tidigare erfarenheter av våld. Villa Vindstilla är ett skyddat boende för kvinnor och kvinnor med barn som har ett skyddsbehov.

Verksamheten bedrivs i en lugn och hemlik miljö med närhet till fantastisk natur. Hos oss är det viktigt med ett gott omhändertagande och att varje individs behov blir tillgodosett. Boendet är beläget i mellersta Sverige. Skydd kan ges i form av familjehem, särskilda HVB-hem för denna grupp eller via öppenvård i skyddslägenheter.


Skyddat boende för barn, ungdomar och vuxna som utsätts för hedersförtryck och våld. Stöd och särskilda insatser inom ramen för skyddet av kvalificerad personal med god kännedom om gruppens problematik. Om någon måste lämna sitt hem för att skydda sig och eventuella barn från en våldsutövare kan personen efter beslut från socialtjänsten få plats i skyddat boende. Ett skyddat boende kan erbjuda samhällsinformation, stöd i rättsprocesser samt möjlighet till samtalsstöd.


Du kan vända dig till Mottagningsenheten samt socialjouren. Du och eventuella barn kan exempelvis behöva komma till en kvinnojour i eller utanför Eskilstuna eller till andra former av skyddat boende. Vi har spetskompetens inom hedersproblematik och våld i nära relationer.


Mannegården och Malvahemmet är placerade i olika delar av landet för att kunna erbjuda alternativ utifrån hotbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg