tisdag 1 oktober 2019

Psykodrama utbildning

För dig som har utbildning i psykodrama och vill fräscha upp dina kunskaper och träna på att leda och regissera. Läs mer om företag i olika branscher. Deras verksamheter innefattar en mängd olika produkter och tjänster. Av dessa gjorde nyligen avlidna Inga Allwoood tillsammans med norrmannen Karl Galaasen en viktig insats för att introducera psykodrama i Sverige. Metoderna vilar i en filosofi som vill främja utvecklingen av hälsa och kreativitet.


På så sätt ökar både individer och gruppers förmåga att utveckla relationer, hantera livskriser, stress och trauman. I de allra flesta former av psykoterapi så används samtalsterapi, alltså att patienten ska få prata, men detta är en behandlingsform som inte alltid fungerar för alla. Gruppens sammansättning.


I psykodrama vill vi ha blandade grupper, såväl i fråga om ålder, kön, utbildning och livserfarenheter, så att gruppen i så stor utsträckning som är möjligt, kan spegla ”världen”. Kursen bedrivs i samarbete med Nordisk utbildning i psykodrama och sociodrama. Kursorterna är Stockholm, Hangö i Finland samt Åland. Kurserna är på svenska och som deltagare väljer du själv antal kurser per år för att passa din egen studietakt. För de som inte tidigare har påbörjat utbildningen blir denna vecka en introduktionsvecka.


Psykodrama utbildning

Deltagarna får med hjälp av terapeuterna och gruppen spela upp, kartlägga och bearbeta problematiska situationer i livet. Med psykodrama som grund lär du dig att använda fler perspektiv för att se, fördjupa och effektivt utveckla dina texter. Elgborns har tidigare undervisat i psykodrama för skrivandet på Stockholms Dramatiska Högskola och haft workshop på Berghs. Möjlighet att utbilda sig i psykodrama i Sverige kom till under mitten av 70-talet, då utländska psykodramatiker inbjöds att hålla utbildningar här. Bland de tidiga pionjärerna kan nämnas Grethe Leutz från Tysklan det amerikanska paret Dean och Doreen Elefthery och Anne Schützenberger från Frankrike.


Psykodrama – en aktiv, rolig form av gruppterapi. Stiftelsen har till ändamål att främja utveckling, utbildning och forskning kring metoderna psykodrama sociodrama och sociometri. Medlem i Fepto- Federation of.


Vi utgår från protagonistens bil uppfattning, upplevelse av en situation, den är verklig och gruppen hjälper till att gestalta den som om den vore på riktigt. Allt vi gör gör vi som om det vore på riktigt, drömmar är verkliga, fantasier, men också vanföreställningar är verkliga. De tidigaste – och ofta de viktigaste – utvecklades tidigt i samspelet med de viktiga personerna under vår uppväxt. I ett psykodrama kan man behöva iscensätta de tidiga erfarenheter som alltjämt hindrar oss i våra vuxna liv.


Karakteristiskt för psykodrama är att vi utforskar vad som händer mellan människor i ögonblick under handling. Vi gestaltar våra inre bilder i dramaform och får hjälp att skapa nya roller i vårt beteende och hitta nya sätt att hantera gamla situationer. Med hjälp av psykodrama kan du förbättra din kommunikation med andra. Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter (SAG) är en yrkesförening för gestaltterapeuter i Sverige, med syfte att främja en relationell psykoterapi på.


Psykodrama utbildning

Civilekonom med grundläggande utbildning i psykoterapi (sk steg 1- utbildning ) med KBT-inriktning samt utbildning i schematerapi. Christer arbetar med psykoterapi och utvecklande samtal. Gärna med frågor kring ångest, stress, självkänsla och relationsproblem.


Utbildningen ger så kallad grundutbildningskompetens inom psykodrama och sociodrama. Det betyder att deltagarna efter avslutad utbildning kan tillämpa metoderna inom sitt yrkesområde. På Folkuniversitetet hittar du kurser och utbildningar både för dig privat och för företag.


Vi har ett stort antal skolor inom konst och hela estetområdet. Utbildning inom psykodrama innebär förutom kunskap om tekniker, verktyg och teori att ständigt öva sin spontanitet, kreativitet och förmågan till tele. Ett filosofiskt existentiellt synsätt är att ha huvudrollen i sitt eget liv samt att kunna använda sin vilja till vilket liv vi vill leva. Den fjärde terminen är en fördjupningstermin som ger kunskaper om stress och utbrändhet, krisbemötande och krisbehandling samt korttidspsykoterapi.


Gestaltterapin och -metodiken är stor runt om i världen med utbildningar och utövare från Amerika till Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg