torsdag 10 oktober 2019

Ryska ubåtar typhoon

Beställ enkelt och smidigt på nätet. Morakniv, Anders Petter, mm. Cerveras breda sortiment! Klassen är bestyckad med stycken ballistiska robotar av typen R-(NATO-rapporteringsnamn SS-N-20) som totalt bär på 2kärnstridsspetsar.


Ryska ubåtar typhoon

Ryska Typhoon - ubåten Dimitrij Donskoj. Förberedelserna för resan pågår för fullt, rapporterar norska Barents Observer , med hänvisning till den ryska dagstidningen Izvestija. Dmitrij Donskoj” ligger för närvarande dockad i Severodvinsk vid Vita havet. Den ryska ubåten Dmitri Donskoi (TK-208) är den största ubåten som fortfarande används regelbundet.


Utöver Dmitri Donskoi har den ryska flottan även två systerfartyg i reserv. En rysk ubåt i den så kallade Typhoon -klassen (Natos beteckning). Den 1meter långa atomubåten ”Dmitri Donskoj” – förlaga till filmen ”Jakten på Röd oktober” är den enda ubåten i klassen som fortfarande är i drift.


Realistisk 3d-animering återges i 4k kan användas för personliga och kommersiella ändamål enligt villkoren för den köpta royaltyfria licensen. En atomubåt drivs av en liten kärnreaktor och har som syfte att kunna vara under vatten mycket länge. Till skillnad från vanliga ubåtar – som ofta drivs av batteri – behöver den inte gå upp till ytan för att ladda.


Men flottan har redan haft ubåten i drift sedan december förra året. Boreyubåtar ha levererats till den ryska strategiska flottan. I dag tog den ryska flottan i bruk sitt senaste tillskott - den första ubåten av Borej-typ. På plats var Vladimir Putin - som hyllade det kraftfulla nytillskottet och gratulerade besättningen.


Kollade nyss på en TVdokumentär där de följde en gammal(nåja från 89.) rysk ubåt av Typhoon (stavning?)klass. TK-20 Dmitri Donskoy, är den enda ubåten som finns kvar i den så kallade Typhoon -klassen av ryska ubåtar. Världens största ubåt. Giganten byggdes ursprungligen för att trygga Sovjetunionens förmåga att snabbt och kraftfullt kunna svara på en kärnvapenattack.


Det finns bara en ubåtsklass i världen som är större – Typhoon – och det var den enda kvarvarande ryska ubåten i den klassen som besökte Östersjön förra året. Den 1meter långa atomubåten färdades då under Stora Bält-bron in i innanhavet och gick under hela färden i ytläge. Av Nato kallas klassen för en Typhoon. Ubåten går på ryska under beteckningen Akula.


I dag finns endast en aktiv ubåt kvar av de sammanlagt sex stycken som byggdes. Ryssland äger ubåtarna i Typhoon -klassen, som omfattar världens största ubåtar. De konstruerades av Sovjetunionen under kalla krigets sista år. Ubåtarna rangordnas efter den vattenmassa som skrovet tränger undan i vattnet. En rysk atomubåt är på väg mot Östersjön och kommer segla förbi Sveriges sydkust på sin väg från Vita havet till Sankt Petersburg.


En sådan här ubåt symboliserar stor ekonomisk, teknologisk och militär makt, säger Fredrik Westerlund vid Totalförsvarets Forskningsinstitut FOI. Troligen har den ryska ubåten varit på varv i Kaliningrad. Det pågår inga ryska övningar i Skånes närområde just nu.


Ryska ubåtar typhoon

De är specialiserade attackubåtar som utvecklades på 70-talet och som är bestyckade med torpeder och robotar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg