torsdag 21 mars 2019

Tjejer och killar

Stämmer det att det går fem killar på en tjej på de kända nätdejtingsidorna, och hur är det egentligen med kvinnornas krav på killar ? I den här artikeln kommer jag gå igenom vad som egentligen skiljer killar och tjejer åt i nätdejting. Det är också fler killar än tjejer som får lägre slutbetyg än sina provresultat. Det syns tydligast i engelska.


Fridolin tycks ha missförstått hela idén med att separera killar och tjejer - han tror att varje gång en fröken delar upp killar och tjejer för sig i gympan så handlar det om ett medvetet attentat mot jämställdheten som sådan.

När det i själva verket handlar om en ganska sund insikt om att vi helt enkelt är olika. Saker killar tänder på hos tjejer – som tjejerna inte har någon aning om. Likaså hur djupt rotat de sitter hos var och en och hur svårt det är att kasta av sig olika föreställningar. Vidare får eleverna fundera på hur maktstrukturen ser ut i klassen och generellt på skolan.


Topplista - snyggast nakna killar. På så vis kan killarna inte leva på gamla meriter och det blir dessutom mer rättvist för såväl gamla som nya profiler. Delar av filmen spelades in i Sousse i Tunisien.


Den var Lasse Hallströms långfilmsdebut.

När tjejer är små de lär sig att laga mat, stryka, diska, ta hand om sina syskon, medan pojkar har mer frihet och de kan leka och göra vad de vill och bestämma över tjejerna , men tjejerna ska vara blyga och vara bra hemmafruar. Det är den bilden som alla vi har om vad innebär att vara tjej eller kille sedan vi är små barn. Tjejerna går ut superkraftsstarkt och tar ledningen totalt!


Fantastic 4: - Killarna vann den här rundan och knappar in bra, totalen är då - till det rosa lagets fördel. Avengers: SÅG NI DET DÄR! Det blå laget rusade förbi i en magnifik kraftansträngning.


Tydligt här att man inte kan räkna ut dem för tidigt. Tjejer som får sämre träningstider än killar , omklädningsrum för tjejer utan duschar och damlag som säljer lotter för herrlagens skull. Det här är några av de berättelser vi fått till oss när vi berättat om skilda världar inom fotbollen. Har du spelat fotboll?


Vilken erfarenhet har du? I själva verket hade träningen kunnat se likadan ut för både killar och tjejer. Givetvis skiljer sig träningen åt med styrketräning för tjejer än gymträning för killar , men dessa skillnader är inte lika omfattande som de gällande målsättning. Vi kommer återkomma till styrketräning för tjejer och hur det skiljer sig från killar.


Kör tjejer bättre än killar ? Som tonåring tror man ofta att man är oövervinnelig.

Ett faktum som tyvärr kan leda till att en del ungdomar blir onödigt våghalsiga och testar sina gränser i överkant. Man kan säga att det har skett en liten positiv utveckling de senaste åren. Det har inte varit ovanligt att vi har haft program där det har varit helt och hållet killar eller helt och hållet tjejer.


Men nu kan man se att det har kommit några fler. Tjejer förväntas hjälpa till mer hemma än vad killarna gör. Tjejer har svårare att bli chefer än vad killar har, tjejer förväntas att sköta hushållet.


Killar förväntas vara starka och muskulösa. Verksamhetsbeskrivningen för. Det brukar kallas för tillväxtspurt.


Eftersom tjejer oftast kommer i puberteten tidigare än killar är tjejerna oftast längre än killarna på mellanstadiet. Det ändrar sig sedan på högstadiet. En del har vuxit klart när de är år, andra när de är år. Under puberteten växer killar centimeter och tjejer centimeter i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg