fredag 15 mars 2019

Handledartillstånd

Du ska alltid ha med handledarskapsbeviset när ni övningskör. Tänk på att det är du som handledare som ses som förare och är ansvarig vid körningen. Transportstyrelsens startsida? Information som inte sparats försvinner om du lämnar tjänsten.


Du som privatperson (och enskild firma) kan endast anmäla autogiro via din internetbank.

Vi har ingen möjlighet att ta emot din anmälan på annat sätt. Boka din handledarutbildning enkelt, smidigt och bekvämt! Välj mellan tre etablerade körskolor i Stockholm för endast 299kr. Innan första övningskörningen.


Det finns två mycket bra tips för vad du som handledare kan göra för att bätre förbereda dig inför den första övningskörningen. Det första tipset gäller de teoretiska kunskaperna. Vill du bli handledare för någon som ska ta körkort?


Här kan du hitta information om hur du ansöker om handledarskap, vad du ska tänka på och vad som krävs av.

En elev kan ha flera handledare, och en handledare kan ha flera elever. Man behöver inte gå kursen samtidigt. Men för varje par som ska träna tillsammans måste respektive handledare söka ett handledartillstånd. Angående ålder etc se ovan. Kursen hos oss kostar 3kr för en person, 6kr för ett par tillsammans.


För övningskörning med bil och lätt lastbil krävs att du går en introduktionsutbildning. Jag ska börja övningsköra för att skaffa mig ett B-körkort. Jag har ett körkortstillstånd men min fråga gäller handledaren.


Han har även lastbilskörkort och är väldigt erfaren. Krav för att bli handledare för mc-elev. Under övningskörningen kan man säga att handledaren är din mc-lärare och det finns därför ett antal krav som måste. Ett handledartillstånd är ett bevis på att du får sitta bredvid och vara ansvarig vid övningskörning. Läs mer om handledartillstånd här på Ringens Bilskola.


För att kunna påbörja din mängdträning med din elev måste du ansöka om ett Handledartillstånd. Introduktionsutbildning för handledare och elev går Ni hos oss om Ni vill kunna övningsköra privat. Kursen är tre timmar exkl fika och inkluderar, utöver den.

Utbildningen får inte ske på distans utan det ska vara lärarledda lektioner. Om handledaren har flera elever ska ett handledartillstånd ansökas om för varje elev. Denna ansökan görs på transportstyrelsen.


Ansökan om handledartillstånd kan ni göra på körkortsportalens hemsida. Man måste inte vara inskriven på vår trafikskola för att genomgå vår kurs. Elev och handledare behöver inte gå kursen vid ett och samma tillfälle.


Jag undrar hur lång tid det tar till man får en handledartillstånd i posten. Jag och mina föräldrar har gått kursen på trafikskolan och ansökte om handledarskap genom körkortsportalens internet tjänst dagen efter. Min pappa betalade avgiften och gjorde allt precis som det står på körkortsportalen, och sedan väntade vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg