fredag 29 mars 2019

Nya synagogan i berlin

Den är belägen på Oranienburger Straße i Berlin , Tyskland. Nya synagogan i Berlin är en pampig byggnad. Med sin vackra stenfasa höga fönstervalv och framför allt, den mäktiga, gyllene kupolen som syns över stora delar av staden.


Och också i den omarbetade och moderniserade permanenta utställningen, så utgör själva synagogan och dess betydelse för det judiska livet i Berlin genom historien, en viktig del. Hotell i Berlin (Mitte) (km från Nya Synagogan ) Hotel AMO by AMANO ligger i Berlin , mindre än km från Naturhistoriska museet och minuters promenad från Berlinmuren. Här finns en restaurang, en bar, en trädgård och gratis WiFi.

Under de sista tio åren har det här utvecklats en stort blandning av mode, konst och gastronomi. Vid Berlins nya synagoga på Oranienburger Strasse vandaliserade den nazistiska pöbeln inredningen och satte sedan eld på synagogan. Berlin är helt enkelt en äkta storsta och som sig bör finns här en hel del sevärdheter och aktiviteter som alla i familjen kan uppskatta.


Vare sig man är här för att ha en skön semester eller för att lära sig någonting nytt kommer ni att finna rikligt med saker att göra i Berlin. Polisen över hela Tyskland hade passivt beskådat härjningarna under kristallnatten. Men just på Oranienburger strasse fanns en polischef som gjorde sin plikt.


Han stoppade plundringen och såg till att branden i synagogan släcktes. Intresset för att lära sig mer om judiska seder och bruk har sakta vuxit fram.

Många husväggar är fortfarande ärrade av skottsalvor och flera byggnader i nazismens tunga stil finns bevarade. Staden vittnar ännu om Hitlers tolv år vid makten. The New Synagogue on Oranienburger Straße was the main synagogue of the Berlin Jewish community. An important architectural monument of late 19th century Berlin , it is now home to the Centrum Judaicum.


Nya judar flyttar till Berlin år efter. När den 13-årige Daniel träder in i synagogan tillsammans med sin far ler han lika soligt som han gjort. Eventuelle ændringer i den svenske original vil blive fanget igennem regelmæssige genoversættelser.


Gammal är däremot den judiska församlingen i Mainz: den nämns i skrift första gången år 917. Jag och min fru ska fira nyår i Berlin. Kan du rekommendera några restauranter för att äta nyårsmiddag på innan vi går ut på stan och firar tolvslaget?


Nattetid är kupolen belyst och utgör ett av stadens nya kännetecken. Den kan besökas under större delen av dygnet. På UNESCO:s lista över världsarv i Tyskland finns Berlins modernistiska bostadsområden.


Slott och parker i Potsdam och Berlin på UNESCO:s. Vi har kikat runt lite och hört med folk vad man bör eller kan göra. Förmodligen kommer vi hålla till vid Brandenburg Tor kring tolvslaget med tanke på att det är signifikativt för nyårsfirande i Berlin och omåttligt populärt. Ni är ju ändå i Berlin och visst vill ni väl ha en nedräkning på Brandenburger Tor med er hem?


Vi kommer att se de bästa och mest berömda delarna av Berlin.

Vi åker förbi delar av gamla muren, ser centrum i gamla öst och sjävklart kommer vi över Museumsinsel med alla sina praktfulla byggnader. Det är ju en klassiker! Vi hälsar både gamla och nya medlemmar välkomna! För att bli ny medlem i Malmö ortodoxa synagoga gäller följande kriterier: Du måste vara medlem i Judiska församlingen i Malmö. Du ska dessutom vara född av en judisk mor, eller konverterad av en ortodox rabbin, enligt Halacha (judisk religiös lag).


Sevärdheter i Berlin : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Berlin , Tyskland på TripAdvisor. Träffa nya och gamla judiska kamrater! Synagogan är i bruk på shabbat med gudstjänst fredag kväll och lördag morgon samt på helgdagarna.


Enligt det nyöppnade The Spy Museum är det Berlin. De lärde må tvista om korrektheten i påståendet. Oavsett har världen fått ännu ett historiskt spionmuseum, för övrigt Tysklands första.


Ambitionen är hög och biljetten dyr, så se till att ha flera timmar till ditt besök. Den september i år öppnade The Spy Museum i Berlin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg