torsdag 21 mars 2019

Hur många ipren kan man ta åt gången

Handla Ipren på Kronans Apotek online. Alltid bra priser och fri frakt. Se våra aktuella erbjudanden. Shoppa online på Kronans Apotek!


Lider av lite feber och hosta och undrar hur många ipren man kan ta per dygn.

Står på paketen med tror att man kan ta ca var timme igentligen. Ipren kan hos vissa personer försämra reaktionsförmågan, t ex på grund av biverkning ar som synrubbningar. Detta bör man tänka på vid tillfällen då skärpt uppmärksamhet krävs, t ex vid bilkörning. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt vaksamhet.


Vuxna och ungdomar över år: tablett (4mg) 1-gånger per dygn vid behov med 4-timmars mellanrum. Ta medicinen så tidigt som möjligt vid menstruationens början, då blir effekten bättre. Mer än tablett (4mg) åt gången ger inte bättre smärtstillande effekt.

Ta alltid dosen som rekommenderas i bipacksedeln eller följ din läkares råd. Att ta mer än 4mg åt gången ger inte bättre smärtlindring. Ta inte dubbel dos för att kompensera om du har missat en dos. Backman 16:Vet inte hur det är med ipren.


Men om man tar för många alvedon så tar levern stor skada av det. Har en kompis som av någon anledning. Läkarna brukar skriva ut kombinationen Alvedon och Citodon.


Men då tar man bara en Alvedon för att inte överskrida mängden paracetamol som är det verksamma ämnet. Men jag rekomenderar inte att du tar Citodon utan att du fortsätter med Ipren. Hade så ont att jag vaknade av det på natten och inte ens Ipren hjälpte (men åt det ändå).


Gick till tandläkaren och fick en temporär fyllning, de skulle kolla upp om månader ifall det blivit bättre eller om de måste göra en rotfyllning. Du kan med fördel kombinera, det rekommenderar man ofta. Engångsdoser över 4mg har inte visat sig ge större smärtstillande effekt och ökar bara risken för biverkningar. Visst kan man ta både Alvedon och Ipren samtidigt för att få bättre smärtstillande effekt?


Och kan ta maxdos av dem båda.

Hur mycket ska jag ta ? Läs bipacksedeln innan du börjar och följ instruktionerna som finns där. Ett annat alternativ kan vara att ta Ipren tabletter och kombinera det med Voltaren gel, som innehåller substansen diklofenak. Då kan du ta maxdos Ipren , tabletter a 4mg per dag, samtidigt som du smörjer Voltaren gel lokalt på. Nej, man ska inte ta fler Alvedon än vad som står på förpackningen eller vad din läkare ordinerat. Om inte Alvedon hjälper bör man konsultera en läkare.


Har man ont någonstans kan det naturligtvis vara störande på många sätt och med enkla medel, som den här typen av tabletter, kan man förbättra sina symtom. Men samtidigt är tabletterna inte avsedda för eget bruk under lång ti säger Lennart Forslun läkare och chef för medicinsk information vid Läkemedelsverket. Jag brukar normalt aldrig ta sådana tabletter, men i en sån här situation tycker jag det är befogat, då det är en enstaka händelse där det är viktigt att man faktiskt klarar av att åtgärda tänderna. Dubbeldagarna ingår inte i de reserverade dagarna. Det kallas dubbeldagar.


När ni tar ut en dubbeldag så räknas två dagar av, en för varje förälder. Om ni tar ut alla dubbeldagarna har ni alltså utnyttjat dagar med föräldrapenning. Jag har sett det med egna ögon – t. Har du 2mg ipren så kan du ta. Du bör ju inte överskrida maxdos men många kör ju med t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg