onsdag 20 mars 2019

Kristen terapi

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Andlig vägledning på kristen grund – här hittar du tankar och idéer om andlig vägledning för alla åldrar.

Ny terapi för kristna – på internet Svenska forskare är först i världen med en skräddarsydd internetterapi för kristna som lider av stress, ångest och oro. Vi hoppas att vi genom att göra en psykologisk behandling anpassad till kristna ska kunna hjälpa människor som har det svårt, säger teologen Jan Byström. Våra terapeuter erbjuder dig samtalsterapi på kristen grun där utgångspunkten är en helhetssyn på människan.


Du behöver inte ha en tro, men hos oss finns utrymme för existentiella frågor om du har det. Välkommen till Människa på väg – samtal som hjälper dig vidare. Kristin Montagu-Evans är terapeut specialiserad inom tanke- och känslohantering och högkänslighet och har många års erfarenhet av att jobba med vägledning, förändringsprocesser och personlig utveckling.


Kristin vidareutbildar sig just nu till familjeterapeut och kommer i framtiden även ta emot familjer för familjeterapi.

Vi är en idéburen organisation med professionella mottagningar för psykoterapi, samtalsstö handledning, utbildning, chefsstöd och organisationsutveckling. Många samtalsterapeuter är egna företagare och likt privatläkare så driver de sin verksamhet i mindre skala och väldigt effektivt. I stället är det professionell terapibehandling som gäller.


Det säger något om vår tids sociala nöd. Hade man haft släkt och vänner som gav sig tid att lyssna och prata, hade det kanske gett lika mycket – eller mer – som att gå i dyrbar terapi. En del kristna är tveksamma till att söka s. Terapi och krisstöd Vändpunkten erbjuder psykoterapi för dig som är över år och har vuxit upp med eller lever i en familj med missbruk.


I terapin på Vändpunkten har du möjlighet att undersöka hur missbruket och relationerna i familjen påverkat just dig och ditt liv. Men det är samtidigt få terapeuter som har både den teologiska och kyrkliga kunskapen och erfarenheten av vilka strängar kyrkan har spelat på. Och för att kunna hjälpa någon tillbaka från en kristen tro behövs sådan kunskap. De terapeuter som skulle kunna komma i fråga finns tråkigt nog redan inom kyrkans värld.


Ladda ned vår app och träffa en psykolog idag. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Att fördöma och varna är två olika saker. Visst finns många kristna som springer runt och fördömer folk på ett fanatiskt vis.


Det handlar inte om det, men om att tala och handla i kärlek. Att tala och handla i kärlek är dock ej liktydigt med att säga att det går bra för dig om du skär dig i vristen med det här rakbladet. Vi vänder oss till privatpersoner samt organisations- och företagskunder. Hos oss kan du gå i enskild psykoterapi och få. Borgå folkakademi och Samaria Akademin ordnar en gemensam tvåspråkig utbildning i kristen lösningsfokuserad terapi.


Behovet av ”kortterapi” är stort, enligt arrangörerna. Olika KBT-terapier betonar de två perspektiven i olika utsträckning. Medan klassisk beteendeterapi kan handla om att gradvis närma sig det som framkallar obehag (till exempel spindlar, sociala situationer) till dess att obehaget försvunnit, fokuserar kognitiv terapi på att identifiera och bryta negativa tankemönster. Jag har även utbildningar i denna metod. Taktil Stimulering har jag arbetat med i år och jag är lärare i metoden.


En tonårspojke söker terapi för panikångest. I beteendeanalysen framkommer det att panikattackerna ofta kommer på väg till skolan, efter att han druckit ca koppar kaffe, vilket han själv kopplar ihop med panikattackerna. Den första åtgärden blir därför att begränsa kaffedrickandet. Social ångest lindrades mer av kognitiv terapi än exponering.


Dock kan kognitiva förändringar inte predicera förbättring när det kontrolleras för självfokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg