torsdag 14 mars 2019

Har man ont i magen innan första mensen

På MediCheck kan du få hjälp av specialistläkare med frågor om smärta i magen. Ingen avgift upp till år. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Du har haft oregelbunden mens under en längre tid och besväras av det. Du har fått en blödning som liknar mens trots att du kommit i klimakteriet och och inte haft mens på minst ett år. Du vill bli gravid och har oregelbunden mens.


Det är ofta inte bråttom. Om det är helg kan du vänta tills det blir vardag. Man har har inga menstruationer när man är gravid.


Hur ofta får man mens ? Man menstruerar cirka en gång i månaden. Mensen varar i 4-dagar och därefter är det ungefär dagars uppehåll före nästa mens. Dessa perioder kan variera mycket från tjej till tjej och från gång till gång.


Så jag undrar när jag får det. Igår när jag kom hem från skolan och gick på toa så var det en brun fläck i trosan och det skulle vara jätte bra om du svarar på det här. Rejält ont innan första mensen ? Får man ont innan sin första mens ? Jag undrar var man får ont innan man får mens. Svar: Hej Mensont kan kännas på olika sätt.


Jag har ont i ryggen och magen. Allas cykel är individuell. En genomsnittlig cykel är dagar eller ungefär en gång i månaden. Du kan menstruera var 22:a dag eller var 43:e dag, eller så kan det variera under de första åren efter det att du har fått din mens. Håll koll på det i en kalender genom att ringa in den första dagen.


Skrivet av: Mima: Min äldsta dotter (drygt 10) har haft ont i magen i lite mer än en vecka. Ska ta henne till doktorn om det inte slutar snart. Men så slog det mig att det kanske är så att hon är på väg att ¨få sin första mens. Du kanske oroar dig för att du ska få din första mens helt oväntat, vid ett olämpligt tillfälle. Du kan använda trosskydd varje dag i väntan på den första mensen.


På så sätt kan du känna dig tryggare. När den första mensen kommer kan du få en lätt brunaktig flytning i trosorna, eller några droppar blod. Du har använt samma preventivmedel med hormoner i mer än tre månader och har mellanblödningar. Kontakta en gynekologisk mottagning om du får en blödning när du är i klimakteriet och inte har haft blödningar på ett år.


Kan det vara tecken på att jag kommer att få mens i såfall min första ! Har du inte fått din mens då du fyllt sexton bör du kontrollera detta hos en läkare. Menscykeln, det vill säga tiden mellan första dagen av mensen till första dagen av nästa mens , brukar vara cirka dagar. När du är ung och precis fått mens är det dock inte konstigt eller ovanligt att den kommer lite oregelbundet.


När man får sin första mens beror på när man kommer in i puberteten. Har mensen inte kommit runt års ålder bör man träffa en läkare för att se att allt är okej. Brukar få väldig mensvärk i nedre ryggen när jag får mens men aldrig någonsin innan mensen utan när mensen kommit igång och det brukar då hålla i sig två dagar ungefär.


Nu har jag haft denna molande värk till och från i tre dagar. Annars har jag bara haft ont i ryggen vid ett par tillfällen. Sedan får jag undligt ont i magen några dagar innan mens. Likadant när mensen satts igång. Vissligen gör det skitont att göra det, men värken släpper något snabbare The things I have said about L. Då blir det mkt sits-up.


Typ trög i magen veckan innan , har har ont i magen när bajset rör sig ner mot ändtarmen innan jag ska bajsa. Skönt ändå att en inte är själv! Märker man på något sätt att första mensen är på väg? Svar: Man brukar få flytningar ett tag innan första mensen. Menstruationen kan komma tätare, hoppa över, bli längre, rikligare eller mer sparsmakad under preklimakteriet.


Om man har flytningar kan de bli brunaktiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg