fredag 1 mars 2019

Säker betalning på blocket

Det säkraste sättet att köpa eller sälja på Blocket är att köpare och säljare träffas. Går det inte att träffas är vår rekommendation att använda Blocketpaketet, som kombinerar frakt över hela Sverige med säker betalning. Betala med Swish istället för kontanter.


Tillbaka till startsidan. På så sätt har du möjlighet att veta vem du gör affärer med.

Undvik bankkontobetalningar. Att man sätter in pengar på ett bankkonto kan upplevas säkert , men tyvärr är det är så de flesta bedrägerierna inträffar. Banker får inte lämna ut information om vem som äger ett visst konto till dig som privatperson. Skicka och ta emot med Blocketpaketet!


Sälj med Blocketpaketet. Banköverföring även om vi har olika banker? Blir det säkrare om vi går in till min bank och gör det där?


Många har blivit lurade på svinlande summor i samband med att de köpt eller sålt en bil via annons på nätet.

Här tipsar Blocket om en säker affär. Funderar på att köpa en sak på Blocket. Priset är (nästan för) bra men säljaren accepterar betalning med PayPal. Hur pass säkert är det? Acceptera inte betalning med check – men använd gärna betalappen Swish.


Då får du ett bankkvitto på att du har fått pengarna till ditt konto. Lämna inte ifrån dig bilnycklarna förrän du är helt säker på att du fått betalt. På Blocket är vi ett 10-tal medarbetare som arbetar för att göra Blocket till världens tryggaste marknadsplats.


Detta är ett axplock av vad vi gör: Vi granskar annonser och gör löpande kontroller av annonser och användare. Vi informerar och vägleder våra användare om hur man genomför säkra affärer i alla kategorier. Vårt råd är att endast acceptera betalning via Swish – då överförs pengarna direkt och köparen kan inte i efterhand dra tillbaka pengarna.


När betalningen är klar så kommer annonsen hamna i våran granskning och kommer att behandlas inom två timmar. Om betalningen inte går igenom kan det t. Swish-app är kopplad till eller att det finns störningar i anslutningen till din bank. Dina genomförda betalningar redovisas som en transaktion i ditt kontoutdrag med texten: ”DIREKTBETALNING” samt ett referensnummer.


Vad är ”Egen notering”?

När du har gjort ett köp kan du skriva en egen notering på tecken som redovisas i ditt kontoutdrag istället för texten ”DIREKTBETALNING”. Ni kan köra säker betalning. Läs mer om det på blocket.


Du sätter in pengar på ett säkert konto med bankgiro-nr men säljarn får inte det överfört till sig förrän du godkänt att du fått leveransen. Då går alla betalningar genom oss och vi förvaltar depositionen till hyresperiodens slut. Som bosta kontor eller bara för övernattning? I andrahandskontraktet bör det framgå hur hyresgästen ska nyttja bostaden. Var alltid vaksam när ni får mail från försäljare, Blocket eller Trustly kommer aldrig skicka betalningsinstruktioner via mail.


Särskilt varnar Blocket. SMS-kontakter från utlandet och från erbjudanden från utlandet. Det finns ingen lönsamhet i att importera en vanlig familjebil från Sverige. Hade tänkt att köpa ett psp på blocket , men jag vet inte hur jag ska betala för att vara säker.


Om jag ska betala i förskott, vad behöver jag för att vara säker på att han skicka varan? Enda gången jag blev blåst var av en tjej som sålde en mobil på blocket , skulle köpa den till sambon då hon gillade modellen väldigt mycket och hade länge velat ha en. Frågade om den var i bra skick osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg