måndag 4 mars 2019

Hur länge efter ägglossning kan man bli gravid

Alltid Diskret Fri Frakt, Köp nu! Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Längre än så ska man inte förlita sig.


För att lyckas att bli gravid är det som störst chans om du har sex tre dagar innan ägglossningen , själva ägglossningsdagen och timmar efter ägglossningen. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning.

Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Du kan bli gravid under tiden då din ägglossning sker. Störst chans för att bli gravid har man om man har sex dagen innan ägglossning samt på dagen för ägglossningen. Vet du inte när du har ägglossning och vill maximera din chans att bli gravid så bör du ha sex varannan eller var tredje dag från det att din mens slutar till att den börjar igen.


Det är därför en viktig tanke att ha i bakhuvudet när man överväger hur länge man vill vänta innan man försöker bli gravid. Här kan du läsa om hur du hittar till dina mest fertila dagar, dvs. Ett ägg kan bara befruktas under några få dagar i en cykel i förbindelse med din ägglossning - så det är viktigt att veta när dessa dagar infaller.


Bättre lycka nästa månad!

Det är inte ovanligt att man får försöka i 6-månader innan man blir gravid , trots ihärdig insats. Du är gravid , men har sannolikt testat för tidigt. Om du misstänker att du är gravid , försök med ett nytt test igen om 2-dagar. Men även om risken är liten kan man bli gravid ända fram tills menstruationerna upphör helt.


Därför behöver sädesuttömning inte passas in på samma sätt som ägglossningen. Hur länge lever en spermie? Spermierna, sädescellerna, är ofta befruktningsdugliga i fem dagar efter samlag.


Det betyder att spermierna kan stanna kvar i slidan och befrukta ägg under flera dagar efter samlag. Men tiden kan variera något. Om du tidigare har fått barn och nu är över år kan din förmåga att bli gravid ha avtagit. Du kan även ha utvecklat problem när det gäller förmågan att få regelbunden ägglossning , eller kan ha fått en polyp eller leiomyom i livmodern som kan påverka ett embryos förmåga att fästa och utvecklas. Sedan minskar chansen igen.


LÄS OCKSÅ: Hur många veckor är man gravid – egentligen? Du måste också räkna med att det kan ta lite längre tid för dig att bli gravid eftersom du bara har en äggledare kvar. Man kan ha ägglossning från samma äggstock flera månader i rad.


När har man ägglossning ? Men den kan se på temperaturändringarna när den var. Jag såg att jag hade haft Ägglossning och testade mig 12dagar efter de datumet och fick ett svagt plus.

Jag blev alltså gravid på nytt på nästa ägglossning som var ca 3-efter missfallet. Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen. En förutsättning för att det ska bli något barn är att spermierna når ägget vid rätt ti omkring tiden för ägglossning. Vill ni ha barn så snart som möjligt, och det ännu inte blivit något barn efter ett års försök, kan man kontakta gynekolog eller specialklinik för en fertilitetsutredning.


Nej det blir man inte. Och detta även om man träffar ägglossningen spot-on! Läs mer hur stor chans det är att bli gravid beroende på ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg