tisdag 19 mars 2019

Korfu resmål

Hos oss finns allt från charterresor till kortare cityresor. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Allt du behöver veta om resmål och resor till Grekland.


Resmål , nyheter, restips och fakta om Grekland. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa.

Upptäck mångfalden den grekiska övärlden har att bjuda på. Skapa ditt eget spa och smörj in dig med den mineralrika leran vid stranden av Canal d’Amour. På den avlånga ön finns gott om vandringsleder, historiska sevärdheter och små orter att besöka. Några av våra mest använda reseteman är familjesemester och aktiv semester. Det vackra landskapet bjuder på olivlundar, cypresser och härliga badvikar.


Klimatet är milt och behagligt och under delar av året är grönskan nästan subtropisk. Corfu ligger ett stenkast från Albanien precis där det Joniska havet möter det Adriatiska. Turismen har gamla anor, vilket framgår av litteraturen.

Grönskan står i vacker kontrast mot det klara, turkosblå havet. I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten. Du kan bland annat följa med på någon av Apollos utflykter. Vad sägs om en härlig båttur, en dag på ett vattenland eller ett besök till den närliggande ön Paxos?


Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln. Var: Joniska öarna, mellan Grekland och Italien. Varför: Har en säregen blandning av kulturer och arkitekturer, då ön upplevt många styren genom historien. Några grekiska specialiteter som kan vara värda att prova är: Horiatiki - grekisk sallad med tomat, lök, oliver och fetaost, Gemista - tomater eller paprika fyllda med ris eller kött och Keftedes - grekiska köttbullar.


Korfu har många fina stränder. På ön finns många sevärdheter, vacker natur och mysiga, orörda byar där du verkligen kan uppleva det genuina Grekland. Närheten till Italien är påtaglig och både matkultur och arkitektur har inspirerats av den italienska. Vem passar detta resmål för? Den anses vara en av Greklands vackraste öar.


Det jag tror lockar många är det stora utbudet av stränder och badvikar runt hela ön, säger Patrik Marklun produktchef hos Ving. De bästa stränderna hittar du på kusterna i norr och väst. Detta bekväma hotell finns i Corfu Town.

Från denna anläggning som ligger inbäddad 3meter från stadens centrum har du enkel tillgång till allt som den här. Kom in och dröm dig bort en stund! Medelhavsklimat tillsammans med utmärkta stränder som gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Den lugna och avkopplande atmosfären i Agios Georgios gör staden till ett perfekt resmål för alla som vill ha en avkopplande semester. Rummen är ljusa, luftiga och väl utrustade medan restauranger och pooler på plats bäddar för en avkopplande vistelse.


WiFi är gratis i alla utrymmen. We stayed at the Crystal Blue at the end of September. Dessa kan du växla mellan genom att klicka på knapparna uppe i högra hörnet av kartan.


Det finns fyra olika karttyper. Nere i högra hörnet hittar du en översikt. Boka en billig resa till Labranda Sandy Beach Resort i Agios Georgios South med eBeach. Skräddarsy enkelt din perfekta solsemester hos oss. Kombinationen golf och musikresa är unik i Europa och förmodligen i hela världen.


Flyg till Grekland med SAS. Välkommen till vår reseblogg! Här skriver vi om resmål , äventyr och camping – både små och stora resor med husbil, bil, flyg och tåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg