torsdag 7 mars 2019

Terapi svartsjuka

Ladda ned vår app och träffa en psykolog idag. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Terapi svartsjuka

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Skön ljudbok hjälper dig få bort svartsjukan. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Det är inte svårt att bota sin svartsjuka och även om det kan kännas så för att du levt med den en längre tid så tar det inte lång tid att bli av med problemen. Det handlar alltså inte om att lära sig att leva med känslan utan om att göra sig av med svartsjukan helt och hållet. Lider du eller din partner av svartsjuka ? Det går att behandla och bli av med din svartsjuka genom att lära dig att hantera den. Svartsjuka är en stark och obehaglig känsloreaktion.


Den består i förtvivlan och ilska över att någon annan blir föremål för intresse, omsorg och kärlek från en person vars huvudintresse man själv vill vara föremål för. Oftast uppstår svartsjuka i parrelationer men den kan färga även andra relationer. Denna terapi kan inte användas om det finns våld eller missbruk i relationen. Samspelsmönster som har gått fel Vi människor vill oftast ha kärlek, sex, närhet, omtanke, trygghet, störd och gensvar i en relation och vi tar också förgivet att vi ska få detta. Terapi mot svartsjuka.


Den eller de som blir utsatt för handlingar från personen som är svartsjuk kan reagera negativt på uttrycket att någon lider av svartsjuka. Det förringar inte på något sätt personens agerande mot sin omgivning, men den som lider av svartsjuka. Sluta Känn Du dig svartsjuk!


Få Hjälp Idag Läs Mer Här. Se till att din partner verkligen tar till sig av din oro och be om hon eller han kan bemöta den på ett konstruktivt sätt. Det värsta du kan göra är att hålla din svartsjuka för dig själv och bli ett offer dina egna tankar och känslor. När svartsjukan är som värst kan bli så intensiv att man gör saker som kan anses smått galna.


Det finns undersökningar som visar att vår svartsjuka bygger på olika saker. Vi kvinnor är rädda för att han ska bli förälska medan män oftast är rädda för att deras partner ska ha sex med någon annan – och att den personen ska visa sig vara mer potent. Finns det befogad och obefogad svartsjuka ? Man kan även överkomma svartsjuka genom terapi , framförallt kognitiv terapi eller gestaltterapi. Genom att lära sig att bemöta de situationer som brukar göra en svartsjuka , kan man också lära sig att bli av med den.


Man framkallar alltså dessa situationer i sinnet för att sedan lära sig ett nytt sätt att reagera. Det kan snarare vara ett tecken på att man satsar mycket av sig själv i relationen och inte tar den andres känslor för givna. Ja, frågan är om djup kärlek över huvud taget är möjlig helt utan svartsjuka.


Men ja, terapi mot svartsjuka funkar - om man är villig att förändras och om man verkligen ÄR orimligt svart sjuk vill säga. Men vore det inte enklare för dig att först byta ut killen (som sagt, hans beteende är inte normalt) och SEN - om du är lika svartsjuk med en normal kille - söka hjälp? Du börjar liksom i fel ände. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. Det är helt gratis att bli medlem och det tar bara någon.


Vi erbjuder terapi mot svartsjuka där man går igenom nödvändiga delar och ser hur man kan bryta de tankar som ligger bakom svartsjukan. Hur lång en terapi ska vara baseras på dina behov och målsättningar. Ibland kan några enstaka samtal räcka för att få nya perspektiv, men andra gånger kan det behövas en längre tids terapi.


Till skillnad från normal svartsjuka kan patologisk svartsjuka hålla i sig i åratal. Patologiskt svartsjuka personer fokuserar ofta på obetydliga händelser för att anklaga sina partners för otrohet, och de är inte villiga att ändra sin synvinkel när de visas logiska bevis på att de har fel. Det begräsade intresset för svartsjuka återspeglas även i behandlingsforskningen, där få studier är gjorda på området. Trots detta finns ett visst stöd för att kognitiv beteende- terapi kan vara av värde vid morbid svartsjuka.


Vi hör ofta från alla håll och kanter om stress och den negativa inverkan som det har på vår hälsa. Allt ifrån magproblem till ett allmäntillstånd som kan ge upphov till hjärt- och kärlproblem i det långa loppet. Kärlek och svartsjuka kan många gånger gå hand i hand. Jag har ett stort problem. Grundorsaken till svartsjukan ligger ofta i den tidiga uppväxten, där “barnet” smärtsamt fick lära sig att viktiga relationer är otrygga och gör ont.


Någon som vet om det finns någon möjlighet att jobba med sin svartsjuka så att relationen har någon framtid? Min särbo är oerhört svartsjuk och jag är därför rädd för att låta relationen utvecklas ännu mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg