tisdag 30 januari 2018

Thailändska fiskbiffar

Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Njut av en god och smakrik måltid som tar dig att tillaga. Fiskbiffar med nudlar och fantastiskt god sås bestående av bla.


Bli medlem på Mitt Kök helt.

Ja, det är kanske inte direkt helt thailändskt det här receptet – men inspirerat av det i alla fall. Enkelt och snabbt att göra. Dock är det inga absolut exakta måttangivelser eftersom jag brukar höfta.


Receptet är för ca portioner. Genom att skapa inloggning godkänner du Coops villkor. Klicka här för att läsa hur Coop hanterar din personliga information.


Fisken mixas så att den kan formas till biffar.

Har man inte en matberedare kan man hacka fisken riktigt smått så att den blir till en fin färs. Biffarna blir då lite svårare att hålla ihop vid stekning men väldigt goda ändå! Till thailändska fishcakes serveras ris med smak av kokos.


Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk toppas med päron och jordnötter, så gott. Men jag har ofta använd lax, företrädesvis då vildlax eftersom patron är en passionerad laxfiskare och har bärgat hem en hel del genom åren. Thailändsk glasnudelsallad: 2g glasnudlar 5g blandade. En liten thaimåltid från min favoritkokbok Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström. Istället för Dipsåsen från Hanoi kan man med fördel servera biffarna med sweet chilisås.


Lättlagade och urläckra thailändska fiskbiffar serverade med sweet chilisås och en god sojasås. Biffarna kan serveras som en hel måltid med ris eller som en aptitretare på buffén. En rätt med rätt många ingredienser men allt körs i matberedaren så låt er inte avskräckas.


Gurka Mirin (japansk majssirap - finns i asiatiska affärer om inte i vanliga) Färsk koriander Risnudlar. De thailändska fiskbiffarna görs med fördel av fast fisk som exempelvis gädda. MatMera samlar dina recept online!


De här biffarna är fantastiskt goda, vare sig man kallar dem för laxfärsbiffar, fiskburgare eller något annat.

Faktum är att jag haft svårt att namnsätta dem. Jag har utgått från ett klassiskt recept på thailändska fiskkakor, men förenklat och gjort dem mer lättlagade. Rör ihop limedressingen och servera tillsammans med fiskbiffarna. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera.


Du kanske även gillar. Till biffarna serverades rösti, men de är lika gott att servera dem till ris eller nudlar. På 7g färs blev det små biffar. Nam Pla) lime, saften av.


Ingredienser för sex pers. Mixa fisken till en färs. Krydda med salt, peppar och dill och bind sedan ihop med ägg och potatismjöl.


Låt vila medan du blandar ihop och smakar av pepparrotsdressingen. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek fiskbiffar. Servera i bröd tillsammans med salladsbla pepparrotsdressingen och några skivor inlagd rödbeta. Skala ingefäran och skär ner den.


De ljuvliga fiskkakorna, gjorda på bland annat mixad fisk, ströbrö vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg