fredag 12 januari 2018

Faser i ett förhållande

Att träffa varandras familjer, flytta ihop, kanske gifta sig, få barn, detta är alla viktiga milstolpar i en relation. Men det finns också andra faser i ett förhållande , sådana som bara du och din partner märker av. Samtidigt är dessa faser något som de flesta par upplever, om än vid olika tidpunkter. Detta förklarar varför vi inte känner på samma sätt några år in i ett förhållande som vi gjorde när vi först träffades. Vetskap om dessa faser kan hjälpa oss att känna oss till freds och säkra i förhållandet när det utvecklas.


Ju större dessa sår är, desto större blir utmaningen - men också möjligheten att växa genom relationen.

Faser i ett förhållande. Alla förhållanden har sina milstolpar och potentiella kriser. Då anser jag att texten skulle varit könsneutralt skriven… ”Hur du behandlar din partner i alla faser i ett förhållande ”. Det var lite av poängen. Att man till exempel kallar första året man är ihop.


Ett gott råd till Victoria och Daniel och alla andra som lever i kärleksrelationer: Var öppen för kärlekens olika faser. En kärleksrelation är en utvecklingsresa – något av det mest spännande två människor kan vara med om. Kommer du fram till att det är saker du vill ändra på: Ta ett steg i taget för att göra det.


Om du ser ett mönster i att du blir förälskad i personer som inte visar dig respekt och kärlek så måste du öka din självrespekt för att komma tillrätta med detta.

Gör så här: Ett sätt att undvika konflikt är att uttrycka sig mjukt om du är missnöjd. Om du berättar vad du längtar efter, i stället för att ställa krav, känner din partner sig mindre kritiserad och det är lättare att få en dialog. Upplever att han helst vill slippa se mig.


Jag är ett projekt som han så snabbt och effektivt så möjligt ska beta av så att han kan bli fri. En av de värsta sakerna är väl att jag inte förstår, att jag inte fattade att det här skulle komma. Jag trodde att vårt förhållande var bra. Anklagar mig själv för att jag inte såg tecknen. När man varit i ett förhållande ett tag och hela nykär-känslan har tagit slut är det lätt att hamna i rutiner.


Jag har hört att det finns olika faser i ett förhållande. Alltid gå till samma restaurang, alltid kolla på Netflix på vardagskvällarna, alltid hänga med samma folk. Genom att göra samma saker hela tiden tar man lätt bort passionen från ett förhållande. Smekmånadsfasen är opålitlig, den manipulerar, den är oärlig och den älskar att se igenom fingrarna.


Kort sagt, den är helblind! Förälskelsen som den också kallas med ett annat namn, ger dig ett ständigt återkommande leende och du verkar inte ens kunna äta på grund av det ständiga ruset. Definitionen av en kris är bred. Men det kan också vara en vän som flyttar, en närstående som blir sjuk eller ett förhållande som tar slut. Oavsett så går kroppen igenom en kris.


Vad innebär det att skapa ett projekt av denna idé? Vilka personer berörs?

Förstudiefasen: I denna fas utreds problemet eller möjligheten vidare och förstudiearbetet resulterar i ett skriftligt dokument där bland annat förslag till åtgärder finns beskrivna. Bör man verkligen sätta igång projektet? Elever har svårt att förstå vad månens faser beror på utifrån bilder i läromedel, visar en ny studie. Ett problem är att de samtidigt måste tänka på dels hur månen ser ut från jorden och dels hur solen, jorden och månen ligger i förhållande till varandra.


I ett kärleksförhållande som är fritt från våld i alla former ses det som normalt att det inte förekommer våld. Men i ett våldsamt förhållande blir våldet ett normalt inslag i förhållandet, och våldsamma handlingar och beteenden blir en del av vardagen. Förhållandet mellan huvudspänning och fasspänning är alltid roten ur 3. De tre spänningarna är fasförskjutna 1grader i förhållande till varandra.


I hushållen kan dock trefasanslutningar förekomma för bland annat spisar, bastuaggregat och tvättmaskiner. Ett vanligt förekommande kontaktdon för trefas i hushåll är Perilex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg