onsdag 31 januari 2018

Nöje med doldisar

Zach Galifianikis, Bradley Cooper och Ed Helms gör oväntad succé i Baksmällan. Skrällseger för doldis i fåglarnas egen Melodifestival Nöje För fjärde gången har publiken utsett Sveriges mest skönsjungande fågel. FILM Film Fram till alldeles nyligen visste ingen vilka de var - nu tävlar Eva von Bahr och Love Larson om filmvärldens mest prestigefyllda pris. Trots tuff konkurrens är de Oscarsnominerade maskörerna bakom Hundraåringen hoppfulla.


Nöje med doldisar

Jag tror att vi vinner, säger Love Larson med glimten i ögat. Arbetet med att förvandla Robert Gustafsson från en 48-åring till en 100-åring krävde fyra och en halv timmes smink och en ny mask per dag - under flera månader. Men trots att de inser värdet av sitt arbete bedömer de vinstchanserna som små. Alisson Becker var en av Europas bästa målvakter förra säsongen.


Därför var det med genuin oro i brösten som Liverpool-supportrar bevittnade hur brassen plötsligt föll till marken under Premier League-premiären mot Norwich. Efteråt kunde Liverpools läkare konstatera att Alisson skadat en vad i samband med en utspark. SKIDOR Skidor Han vann herrarnas sprint i den svenska skidpremiären.


Nu får doldisen Olof Jonsson chansen i världscuppremiären i Ruka i nästa vecka. Emma Ribom och Axel Ekström. Mats sittande med gitarren vid Lafssjön i Rasbokil. Det var där jag lärde mig simma som grabb på 60-talet, säger Mats och bekräftar att den trolska stämningen på fotot upplevs som väldigt exotiskt för australier.


NÖJE Nöje Sex gulskivor, tre platinaskivor och två dubbelplatina. Emil Assergård är doldisen som sammanlagt har över 1miljoner streams på sin musik. Nu har han släppt nattklubbsspelningarna och satsar på ett nytt spår. Jag är ganska less på att spela på nattklubbar 00. Man kan till och med baka med malda bönor i stället för mjöl.


Nöje med doldisar

Och ingen böna är den andra lik. Det finns massor av olika färger och storlekar. Prova dig fram och hitta din egen absoluta favoritböna. Bönor är bra mat, helt enkelt. En doldis med massor av bonuseffekter.


Bland övriga doldisar som ser ut att gå en ljus framtid till mötes finns den dekorativa vattenkrassen, den anisdoftande körveln och den lättskötta oxalisen, vars smak påminner om harsyra. Vi kollar mycket på hur man kan utnyttja svenska kryddor som inte används i dag. Kända doldisar intog Malmöscenen – mottogs med kärlek ”En vanlig dag”, heter en av artisten John Holms låtar. Söndagen var ingen vanlig dag.


Det var en dag då två av de mest hyllade artisterna i svenskt musikliv gjorde en konsert tillsammans i Malmö. Detaljrika bilder med rå estetik präglar Martin Mander Anders illustrationer. Sprungen ur graffitikulturen och underground-serietecknandet har han jobbat sig upp, i dag med större kunder än någonsin tidigare. Nu släpper han boken Ouff – Mander selected works, med sina samlade verk genom åren.


Det är ett litet företag så alla hjälps åt. Själv är jag med och petar i det mesta, och när vi har en produktionstopp får alla rycka in. Topparna är i stort sett kopplade till byggmarknaden, det byggs och renoveras ju olika mycket i olika perioder. Ericsindustrier stänger aldrig, förklarar han.


Charlotte, som driver Stuteri Arch i Båstad tillsammans med sin mamma Pamela Collett, är kvinnan bakom hälften av stjärnhästarna i det svenska hopplandslaget – inte minst Peder Fredricsons guldklimp All In.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg