tisdag 9 januari 2018

Gusten grodslukare hasse alatalo

Gusten grodslukare hasse alatalo

Köp boken billigare på Adlibris. Spara upp till och boka rum nu. En barnradioklassiker. Veckans fredagsgäst är tornedaling, musiker, radio- och tv-producent, lärare, jägare, och inte minst en god historieberättare.


Berättare är Hasse Alatalo. Det är ett utmärkt val, eftersom en del av boken utspelar sig på en cirkus, vilket ger rum för diverse akrobatiska konster, framför allt av den nycirkustränade skådespelaren Josefin Karlsson. Nu är han ute efter Victor och han har ondskefulla planer.


Tur att Victor är smart, trots att han är liten. Han kallas så därför att han en gång svalde en levande groda. Hela dagarna är han elak mot dom som är mindre, rycke. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Kan vara bästa hästnamnet någonsin.


Jag hade så önskat jag hade kommit på det namnet själv. Hur gick tanke gången. Ser han ut som en grodslukare ? I tre och ett halvt årtionde har han lärt otaliga elever spela och agera. Nu går läraren Björn Sjöö i pension – men musikern Björn Sjöö. Tommy Lindholm Malmö, Skåne, Sweden Fotograf, filmskribent, manusförfattare, och mediepedagog som gillar allt från Citizen Kane till Flickan.


Malmö stadsteater blir landets första institutionsteater som lägger ut sina teaterföreställningar på nätet. Grodslukare flyttar från scen till nätet. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio.


Mårten spelar också BUU-klubbisarnas önskelåtar. Du kan önska din favoritsång via webben på buu. När jag gick på mellanstadiet var det högst suspekt för pojkar att läsa böcker.


De som tyckte det var bögigt med böcker läste i alla fall Åshöjdens BK. Det dricks, som sej bör i en dansk kontext, både öl och brännvin. Det gör ont när folk slåss – och folk slåss. Henrik Svalander började spela amatörteater hemma i Uppsala som 15-åring. Framförallt Hodja är helt underbar.


Vi går fortfarande omkring och skrålar på Hodjas Nu ska jag flyga på min matta bort från Pjort, så här femton år senare. Många av oss håller Jarre, Depeche Mode, Aphex Twin och så vidare som allra bäst, trots att det släpps fruktansvärt intressant musik hela tiden. Vad beror det på att vi gärna fastnar i musiken vi gillade när vi var fjorton? Andra saker utvecklas ju.


Det kan inte bara ha varit min skola i hela Sverige som på mitten av åttiotalet genomlevde en total Ole Lund Kirkegaard-hysteri. Vi var fullkomligt besatta. Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer.


Gusten grodslukare hasse alatalo

Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt. En dramatisering av Ole Lund Kikegaards bok. Cirkus Benito kommer till stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg