tisdag 23 januari 2018

Parterapi kostnad

Parterapi Pris Priserna varierar givetvis beroende på vilken parterapeut du besöker, vissa kan ha ett väldigt bra omdöme och kan därför ta lite mer betalt. Men det betyder inte att de som är billigare är dåliga. Kanske upptäcker ni att parterapi är en väg för er att komma vidare.


Parterapi kostnad

Hur jag arbetar med parterapi i Stockholm. Det finns många olika an­ledningar att gå i parterapi. Metoden har ett känslomässigt fokus och syftar till att skapa trygga känslomässiga band i parrelationen. Att erhålla parterapi -hjälp från landstingsfinansierade mottagningar kan vara vara svårt då kötiderna till dessa kan vara långa. Många kommuner i Stockholmsområdet erbjuder t. Detsamma gäller för den svenska kyrkan.


Kostnad Här finner du information om samtalskostnader hos S:t Lukas i Vänersborg-Trollhättan. Varje samtalstimma är ca minuter. Full kostnadstäckning. Landstinget har vårdavtal med många privatpraktiserande psykologer, vilket innebär att man kan få gå hos dem till en reducerad kostnad , en så kallad landstingstaxa. Men tillgängligheten varierar väldigt från landsting till landsting.


Därför är det bäst att du kontaktar ditt landsting och hör efter vad som gäller just där. Jag funderar på parterapi , men vad kostar sånt inom kommuner på ett ungefär? Jag själv är inte bara hemma, jag pluggar mer än 1 i veckan och arbetar extra så mycket som möjligt vilket i snitt kanske är 2dagar i veckan, ibland jobbar jag fulla veckor och ibland är det ingenting alls. Har ni kört fast i er relation? I parterapi arbetar vi utifrån en modell som fokuserar på att utveckla kommunikation och acceptans i relationen.


Dplay använder cookies för att komma ihåg dina inställningar, skapa statistik för att förbättra vår sajt och för att kunna ge dig de mest relevanta annonserna. Ni kan vända er till oss om ni har problem i relationen, oavsett om det handla om att leva ihop eller inte. Det kan också handla om relationen till andra.


En viktig grund i parterapi är ofta att skapa en gemensam förståelse för sig själva, varandra och problemen. Samt att få hjälp med att kunna se med perspektiv på problemen. Detta leder ofta till ökade förutsättningar för att med olika övningar och hemuppgifter komma till förändring. Ordinarie öppettider 8-17. För par som vill arbeta med sin relation med en större fördjupning än vad familjerådgivningens ramar medger, erbjuder vi privat parterapi.


Formulären fylls i hemma och tas sedan med till nästa gång då terapeuten träffar parterna var för sig (ca min per gång). Vid det individuella samtalet betalar en av parterna paketet (om det inte har gjorts tidigare). Samtalstiden är minuter. Ni erbjuds upp till fem samtal. Tystnadsplikt och sekretess.


Parterapi kostnad

Familjerådgivarna har sträng sekretess och för inga journaler. Ni har möjlighet att vara anonyma. Hur går det till att välja? Parterapi enligt KBT passar par oavsett sexuell läggning eller civilstånd.


I arbetet med par är jag inspirerad av IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy, Parterapi ) och Schematerapi som är en metoder inom KBT. Teoretiskt är jag väl förankrad i KBT (kognitiv beteendeterapi) och systemisk familjeterapi. Välkommen till Stockholm EFT Center som utbildar terapeuter inom emotionellt fokuserad terapi - individuell terapi, parterapi och familjterapi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg