fredag 19 januari 2018

Försenad mens orsaker

Försenad mens orsaker

Pröva våra prisvärda tillskott! Fri frakt av beprövad hälsokost. Ibland kan mensen vara sen och en av orsakerna är att du kan vara gravid. Däremot måste inte utebliven menstruation bero på graviditet, det kan ha andra förklaringar.


Försenad mens orsaker

Men om du har haft oskyddat sex borde du ta ett gravidtetstest. Här är sex vanliga orsaker till utebliven mens , som inte har med graviditet att göra: 1. Kraftig viktnedgång eller överträning. Att väga lite och ha ett BMI på under kan göra att mensen försvinner, men det har inte bara med BMI att göra. Om mensen inte dyker upp när den ska en månad börjar man direkt tro att man är gravid. Vilket är skönt för de som försöker bli med barn, men inte lika härligt för oss andra.


Men det finns en massa saker som kan påverka och göra att mensen är sen, här är åtta av dem. Det brukar alltid vara som på pricken. Har tagit två tester men båda visar minus, och känner mig dessutom inte gravid (planerar andra barnet) och är hundra på att jag inte är det!


Då till min fråga, vad kan vara orsaker till att man får försenad mens ? Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar. Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på? Då räcker den inte till för att stimulera fram ett ägg och mensen kommer inte.


Andra orsaker till att mensen uteblir kan vara om du tränar för mycket eller äter för lite. Har du haft en regelbunden mens fram till din utlandsresa, verkar det mest troligt att det är just omställningen som stressat kroppen och som gör att mensen uteblivit. Men att gå runt med PMS och ont i magen utan att mensen kommer är snäppet värre.


Här är vanliga orsaker till att du inte får mens. En orsak till sekundär amenorré som går att förebygga är däremot anorexia. Anorexia leder ofta ”bara” till fysiologisk amenorré, dvs.


Slutar man svälta sig blir kroppen mindre stressad och återaktiverar menstruationscykeln. Men de finns flera orsaker , oftast helt ofarliga. De vanligaste orsakerna till oregelbunden mens är bland annat stress och klimakteriet.


Från kr - Alltid Fri Frakt. Försenad mens är ett relativt vanligt fenomen som kan ha många bakomliggande orsaker. En försenad mens behöver nödvändigtvis bero på något större fel. Det kan skilja sig en hel del när mensen kommer får månad till månad och hur länge blödningarna pågår. Om din mens är några veckor sen eller hoppas över en eller två månader kan bero på många olika saker, bland annat miljöbyte eller om du har varit stressad under en kortare period.


Skrivet av: Mina: Hej alla kloka mammor! Min mens är nu försenad dagar. Har inte gjort någon graviditetstest. Jag har ju spiral och maken och jag har ett ytterst sporadiskt sexliv fn.


Avsaknad av menstruationsblödning (amenorré). Remitteras till gynekolog eller barnläkare. Sekundär amenorré: Längre menstruationsuppehåll än tre månader hos kvinna som tidigare har haft regelbundna menstruationer.


När man noterar sin mens är det lättare att upptäcka om den t ex är oregelbunden. Oregelbunden mens kan uppkomma av flera olika orsaker , och i de allra flesta fall rättar den till sig på egen hand. Orsaken är att det blir svårt att veta exakt när ägglossningen sker. Försenad pubertet (Pubertas Tarda) innebär frånvaro av sekundära könskaraktäristika vid den förväntade tidpunkten för denna utveckling.


Försenad mens orsaker

Att mensen hoppar över någon månad här och där händer ibland. Ofta är det helt normalt, men det kan vara ett tecken på att någonting inte stämmer. Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. Klinisk diagnos av försenat tal-och språk hos barn innefattar också hörselnedsättning och autism, bland andra möjliga orsaker.


Alla barn med försenad tal-och språk bör ha en audiometrisk bedömning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg