fredag 12 januari 2018

Första mensen ålder

Pröva Ägglossningstest fr. Läs mer om mens och allt omkring det. Ta del av information och tips på Libresse. Det finns ingen rätt ålder för att få den första mensen. De flesta tjejer får mens mellan och års ålder.


Första mensen ålder

Allt detta är normalt. Det som avgör när du får din första mens är när dina könsorgan utvecklas och när kroppen producerar tillräckligt med. Någon gång i puberteten börjar äggen mogna och den första ägglossningen sker.


Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen. Perioden mellan mensens första dag och nästa mens första dag kallas menscykel. Menscykeln brukar vara mellan och dagar. Efter mensen ökar produktionen av hormon i hypofysen. Att få sin första mens kan kännas både märkligt och roligt.


Första mensen ålder

Det kan uppstå mycket tankar och funderingar kring vad som är normalt och inte. När man får sin första mens beror på när man kommer in i puberteten. Och första mensen brukar komma mellan 1och år. Samtidigt är variationen stor: – Någonstans kring strax under år upp till är normalspannet för första mensen , enligt Olle Söder. Tidig pubertet handlar i nio fall av tio om flickor.


Mensen kommer vid olika åldrar för olika personer. Klimakteriet varar oftast från något år innan den sista mensen och några år därefter. Hur mycket blod kommer?


Den sista mensen kallas för menopausen. Enligt de undersökningar som har gjorts i Sverige inträffar menopausen i genomsnitt vid års ålder , men det är vanligt att ha sin sista mens från till års ålder. Menarche brukar inträffa mellan och års ålder , i vissa fall högre åldrar. Jag fick mens vid års ålder (i 4an) Jag var väldigt smal och liten, inga bröst etc, det kom långt senare.


Min dotter är bara år så för hennes del dröjer det Först i gymnasiet började jag förövrigt förändras rent utseendemässigt med större höfter, rumpa etc och fick de mer vuxna formerna. Vi måste börja prata om mens med våra döttrar, på ett allmänt sätt, vid ungefär sju års ålder. För även om tjejer i genomsnitt börjar få mens vid års ålder , kan det börja så tidigt som vid års ålder och ibland finns det flickor som kommer i puberteten ännu tidigare.


Lär dig mer om leva med mens här! Tips och råd kring intimhygien. Hitta all information här! Den genomsnittliga åldern är 1år. Man har har inga menstruationer när man är gravid.


Man menstruerar cirka en gång i månaden. Mensen varar i 4-dagar och därefter är det ungefär dagars uppehåll före nästa mens. När kommer du få din första mens. Skrivet av: Mima: Min äldsta dotter (drygt 10) har haft ont i magen i lite mer än en vecka.


Det kommer och går, ingen makgsjuka, ingen feber men smärtor till och från. Ska ta henne till doktorn om det inte slutar snart. Men så slog det mig att det kanske är så att hon är på väg att ¨få sin första mens.


Jag har inte fått mens än :0. Har alla mens lika länge? Svar: Vilken ålder man är i när man får mens handlar en hel del om arvsanlag, men även andra faktorer spelar in. Och läkarna trodde först att det var en tumör. Vissa får den i samma ålder som sin mamma, andra inte.


Lina var i sjunde månaden när läkarna undersökte henne. Då rullade hennes medicinska historia fram. För enligt mamman hade Lina fått sin första mens när hon var åtta månader gammal. Vid fyra års ålder hamnade hon i puberteten och börjat få bröst.


Kvinnans äggstockar är med och producerar kroppens hormoner, och när äggen börjar bli bristvara påverkar det också hormonnivåerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg