fredag 19 januari 2018

Köpenhamn tips

Med Ving kan du välja mellan över spännande storstäder. Välj själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Boka de bästa rundturerna och aktiviteterna. Praktisk avbokning och kundtjänst dygnet runt.


Välkommen till en helylle – och helgalen – stad!

Köpenhamn har många ansikten. Guldsmedenhotellen är ett prisvärt koncentrat av hygge. Danmark av Hitlers trupper.


En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Det som förr bara var hem åt röd pölse, smörrebröd och storstark är numer en gastrodestination av rang. Det är framför allt dansk design i kläder och möbler som lockar mest.


Här är fem heta tips av.

Den danska huvudstaden erbjuder högklassig shopping, snygga invånare, bra promenadstråk och genuina kvarter. Staden är som en blandning av Paris, Berlin och Stockholm, alltså sjukt bra. Promenera i parken och besök det vackra exotiska växthuset. Tips : Gå till de populära Torvehallerne som ligger ett stenkast därifrån och ta en fika i någon av de många salustånden.


Innan min resa hade jag hört ordet hygge men inte förstått innebörden av det. Gör ett roligt och snabbt test här för att se hur bra koll du har på just hygge. Bland annat Nyhavn, Amalienborg, Langelinie och Den lilla sjöjungfrun. I vår familj brukar vi ta den här rundan varje år. Har ni hört det innan?


Du kan även nå museet med tåg. Eller så gör du som danskarna och tar dig runt med hjälp av cykel. Men har ni några tips ? Lunch, butik, område, museum? För det är många so efterfrågar reseguider med barnfokus.


Allt från lyxaffärer till gatumusikanter hittar man här. För sjuttonde året i rad delade de under lördagen ut priserna till ”Byens bedste”.

För förstagångsbesökare är en sightseeingtur en bra start, det är ett enkelt sett att se mycket och ger en bra känsla för staden. Det finns så mycket att se, göra och uppleva. Om du vill ha nära till shopping, Rådhuspladsen och lite allt möjligt passar det perfekt att bo på hotell nära centralstationen. Med några av världens bästa cykelvägar och effektiva transportmedel i kombination med stadens förhållandevis lilla storlek är det otroligt lätt att ta sig runt och upptäcka staden.


Läs vidare och hitta dina favoriter! För sitt ”hygge”, ölen, de vackra byggnaderna, cyklarna och numera även alla gourmetrestauranger som fått stjärnor i Michelinguiden. Vi listar de bästa boendena i kategorierna lyx, budget och mittemellan.


Träffa Askungen och Lejonkungen. Blir glad om ni delar med er av era smultronställen! Någon som har några tips ? København, som staden heter på danska är en multikulturell stad med en lång historia bakom sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg