tisdag 4 juli 2017

Snyggt skägg

Mustascher ser man mer och mer av. När jag trimmar skägg så ser jag ofta att mustaschen kan vara snyggare ensam på vissa män än i kombination med skägg. Om du har glest skägg – visa tålamod och låt det bli vildvuxet, då kommer det till slut att täcka de glesa partierna. Genom att anpassa längden på skägget och hur du trimmar kindlinjen, halslinjen och mustaschen, kan du skapa en mängd olika snygga skäggfrisyrer.


Forma ditt skägg för att skulptera ditt ansikte, gör ett stil-statement med en trendig form eller välj den enkla vägen med den variant som kräver minst underhåll. Vi har sammansatt en guide om hur du ska hålla ditt skägg snyggt samt med våra rekommendationer av produkter och verktyg, så att du lätt kan navigera runt i djungeln av maskiner och användning.

Första steget i skäggskötseln är att acceptera att skägget uppför sig på samma sätt som håret på huvudet. Skägg kräver engagemang – och det kan vara en riktig utmaning. Kan du över huvud taget få ett fullskägg? Varför växer skägget ? Och helt basalt, – varför skaffar du inte bara skägg ? Logiskt sett skaffar inte män skägg för att rakning är mer vanligt än att låta skägget växa.


Det sägs att han lät skägget vara ett par dagar och sedan trimmade det med en skäggtrimmer så att det skulle få den där perfekta längden. Det skulle se lagom långt ut och som om han precis stigit upp ur sin båt i Miami. Som om han gav fan i allt och bara körde på liksom.

Snyggt var det i alla fall. Det kommer både att vårda ditt skägg och huden under och ge bättre grogrund för att snyggt och friskt skägg. B7-vitamin kallas också för biotin.


Om man har för låg biotin-nivå så kan det leda till att man tappar hår – och det duger inte om man försöker att odla ett skägg. Ett avlångt ansikte kräver ett skägg som är fylligare på sidorna och kortare vid hakan. Målsättningen är att få ansiktet att kännas kortare genom att addera volym till kinderna. Gör övergången mellan längderna gradvis så att det inte ser för stylat ut. Liknar hur man trimmar skägget för ett runt ansikte.


En dag då kan alla med skägg titta på sitt och andras skägg och konstatera hur snyggt det är med skägg. I bland annat Stockholm anordnadws även ett event kring detta med olika skäggrelaterade tävlingar. Och faktum är att det finns många exempel på män som blir väldigt mycket snyggare med skägg än utan. Odla skägg enkelt och snyggt ! Här hos oss hittar du bra tips och råd i hur du bäst odlar ett snyggt och klädsamt skägg , och hur du på bästa sätt sköter om ditt skägg när det har vuxit till sig. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter från att odla skägg , varvat med tips och råd från experter och de med som har lång erfarenhet av skägg.


Ett skägg eller en mustasch ska vara en naturlig förlängning av dig och din personlighet, inte ta över helt och spela huvudrollen. Underhåll och trimma det. Använd sax eller trimmer samt raka med en säkerhetshyvel vid kanterna så de blir skarpa och fina.


Vildvuxna skägg gör ingen glad.

Att odla skägg kräver ti tålamo och framförallt engagemang. Eller ja, vill man gå runt och se ut som en grottman så krävs det inte så mycket än att man låter det växa. Men vill man däremot odla ett snyggt och stiligt skägg måste man ge det en hel del kärlek.


Aldrig har det sålts så mycket olika skäggprodukter och intresset för det perfekta skägget är större än någonsin. Vi pratade med Micael Johansson från KICKS i Sundsvall om den växande skäggtrenden och hur du får ett snyggt skägg. Skägg har aldrig varit trendigare och vissa män har helt klart haft turen att födas med genetiska fördelar när det kommer till skäggväxt. Men även om du har svårt att odla eller upplever att det växer ojämt så finns det en hel del du kan göra, för att skynda på processen och hjälpa hårväxten en bit på vägen. Basoljorna av argan, aprikos, jojoba och solros med vitamin E absorberas lätt, skyddar, stärker och hjälper mot klåda.


Ett snyggt skägg bidrar till självförtroendet! Med skäggolja får du ett riktigt snyggt skägg som lyfter din stil. Med ett snyggt skägg blir du mer inspirerad att prova nya kläder, hitta din stil och utmana dig själv.


Jag tycker det är otroligt snyggt och manligt med skägg. Jag blir inte ens attraherad av någon utan skägg. Men som tur är gillar alla olika.


Hur långt ditt korta skägg bör vara beror på din skäggväxt, men en enkel tumregel är att ju ljusare ditt skägg är, desto längre bör det vara. Ett bra skägg anses av många som väldigt manligt helt enkelt. Det kan ha att göra med att Jesus var rätt snygg och liksom satte ribban högt – men undertecknad kan bara gissa #128521; ). Men för den missnöjde finns det knep – både för att skynda på skäggodlarprocessen och för att få ett tätare, vackrare skägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg