torsdag 27 juli 2017

Ta rodret kvinna bok

Ta rodret kvinna bok

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Min verksamhet vänder sig huvudsakligen till kvinnor , men vissa sträckor är öppna även för män. Klicka på länkarna för information om kurser och anmälan. Boken som ger fakta, mod och inspiration till kvinnor som känner en längtan ut på vattnet – på egen köl. Vilka är rädslorna och hur övervinner man dem?


Ta rodret kvinna bok

Kan man ta med barnen på långsegling? Tillsammans ligger de bakom en kommande kurs i coachsegling. Där ska kvinnor över femtio få pröva på att segla och samtidigt lära sig ta rodret i sina egna liv.


Kursen hålls under tre dagar någon gång i juni på Åland. Vi riktar in oss på äldre kvinnor för att de har levt ett ganska långt liv och vet vad de vill. För deltagare i Linda Lindenaus seglingskurser, samt alla andra båtintresserade kvinnor.


Här kan du hitta kvinnor. Fler kvinnor borde testa, och då inte bara genom att åka me utan verkligen själva segla aktivt. En bok tänkt för de kvinnor som själva vill styra sitt fartyg, men som inte riktigt vågar.


Författaren beskriver hur hon själv har hanterat jobbiga situationer, skriver om kvinnliga förebilder till havs, både historiska och samtida, och ger praktiska, grundläggande tips om båthantering. Inspiration och fakta för kvinnliga sjöfarare: Amazon. På sidor är det enbart kvinnor som ger sin syn på nutidens och framtidens sjöfart. Bland de intervjuade hittar vi till exempel Svensk Sjöfarts vd Pia Berglund som inte ser några som helst hinder för kvinnor att ta sig fram inom shippingen, så länge de är beredda att jobba hårt.


Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Get this from a library! Det blir Maggan Rubin som tar över efter Lars Stjerne. Innan henne har det varit fyra ordförande, som suttit vardera i runt år.


Det är lite spännande att ta över. Att alla ordföranden har suttit i år, det betyder att jag ska sitta där till jag är 9 säger Maggan Rubin och skrattar. Båtlivet är en av den moderna tidens sista manliga bastion. I helgen började många båtklubbar sjösätta, och lita på en sak: då kryllar det av män.


Lokaltidningen Vellinge-Näset. Ta rodret , kvinna , uppmanar hon. Vår inställning är att båtlivet borde vara mer jämställt.


Att fler ombord kan köra båten bidrar även till ökad säkerhet till sjöss. Sedan vi lanserade Båtstipendiet har vi också märkt ett allt större intresse – viljan bland kvinnor att ta plats vid rodret är. För egen del är hon seglat både till Kanarieöarna och i Antarktis.


Ta rodret kvinna bok

Linda Lindenau håller kurser och skriver böcker för att få kvinnor att våga ta befälet i båten. Nu är hon inne på sin fjärde båt, Tordmulen, en Targa 96.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg