torsdag 27 juli 2017

Utbrott barn 4 år

Utbrott barn 4 år

Barnet är aktivt, nyfiket och roligt. Det kan bli en kamp om makten hemma och till synes små motgångar kan göra barnet rasande. Nu är barnet inte lika lätt att avleda längre. Du kan behöva söka hjälp och stöd om det är svårt att hantera eller om barnet ofta får häftiga utbrott som påverkar livet med kompisar och i skolan.


Det är en del av barnets utveckling. Malin Alfvén, barn - och föräldrapsykolog: Tänk alla dessa smarta, duktiga, verbala, envisa och viljestarka små tonåringar på år … Helt fantastiska hos mor- och farföräldrar – och i förskolan. Gråt, upprördhet och ilska.


Hur ska man hantera barnens utbrott ? Och hur ska man INTE göra? Här ger psykoterapeuten Louise Hallin sina bästa råd. Alltså bilder med vad som ska hända under kvällen. Håller med om hur viktigt det är att både barn och föräldrar sover och äter tillräckligt för att orka vara tålmodig.


Jag tror inte på tjat och att ‘vinna’ strider. Med mina barn ( och 5) har det funkat med mycket värme, vissa fasta rutiner och dialog. Ella, år , har en enormt stark vilja och ett häftigt humör. För familjen blir mötet med familjeterapeuten Jesper Juul det sista halmstrået. Han inser snabbt att Ella förmodligen är ett ”autonomt barn ”. Barn har nära till sina känslor och har ännu inte lärt sig att reglera dem.


Så här hjälper du bäst ditt barn – mitt i ett vredesutbrott. Vissa barn bara är så där. Ställer ditt barn till scener, trotsar och får utbrott ? Jag har tvillingar som nu är år. Enligt forskaren Ross Greene beror det på att det explosiva barnet inte kan annat.


Utbrott barn 4 år

Därför är lösningen att förebygga och samarbeta. Blir barnet argt så berätta då vad du ser och känner. En väldigt liten tjej som alltid varit väldigt resonabel och följsam. Om barnets utbrott ofta kommer när barnet ska byta aktivitet, som att sluta. Men emellanåt får hon agressiva utbrott.


När barnet är runt ett och ett halvt år börjar det testa gränser. Förvänta inte att utbrotten kommer att försvinna över en natt, speciellt om du har gett ditt barn orsak att tro att han kan styra dig. Men om du reagerar på rätt sätt och är konsekvent kommer utbrotten förmodligen att bli färre och färre och till slut upphöra helt. Bibeln säger: ”Kärleken är tålmodig.


Utbrott barn 4 år

Därför ska vi nu söka upp barnen i deras närmiljö. Vi hoppas få starta ett mobilt team som åker ut, undersöker och behandlar barn med svårt aggressivt utåtagerande beteende, säger Björn Hofvander. I projektet kommer forskarna att följa det utåtagerande barnet tills detta fyllt år.


Det lilla barnet är i ständig rörelse, klänger, klättar och utsätter sig själv för fara. Hos många barn övergår detta successivt till att pilla och plocka med saker eller en inre rastlöshet med ett ständigt behov av att agera. Många barn pratar oupphörligen.


Om man kommer till BUP för att man har problem med ilska och utbrott behöver vi ta reda på om problemen kan beskrivas som trotssyndrom eller uppförandestörning, det vill säga vi gör en bedömning. Det gör vi för att kunna erbjuda rätt sorts stöd och hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg