tisdag 18 juli 2017

Dm styrkelyft gävle

SM-veckan i Söderhamn. Tyngdlyftning, Strongman, Styrkelyft , Bänkpress och motionsträning - Välkomna! Det betyder att den här sidan inte längre uppdateras. Gävle Kraftsportklubb official.


Sista minuten-erbjudanden. Välkomna att komma och heja fram våra lyftare i kampen mot distriktets bästa lyftare.

GKK gav sig iväg till Vedum för distriktsmästerskap i Klassisk Styrkelyft , anordnat av Vedum AIS och Borås AK. Amelia Mauritzon är med och tävlar i 72. SM för ungdomar, juniorer, veteraner i klassisk styrkelyft i Falun 30:e april-3:e maj.


DM i Orsa 14:e november. DM slutade med en ökning av PB med 2. Sandra Lönn och hennes inofficiella världsrekord och distriktsrekord på 240kg… Japp, 240kg. SM i bänkpress i Örebro 29:e.


Självklart behövdes det en pratstund med henne. Sveriges bästa bänkpressare på damsidan heter Sandra Lönn.

Det var alltså hela kg över sitt gällande världsrekord. Vi har skapat en ny hemsida! Den blir dock kvar för att ni skall kunna nå gamla nyheter m m. Styrkelyft är en idrott som omfattar tre grenar: Knäböj, Bänkpress och Marklyft. Vid tävling har varje deltagare tre lyftförsök i varje delgren.


Grenarna genomförs i nämnd ordning och för att få gå vidare till nästa delgren måste man ha ett godkänt lyft i den föregående grenen. Tävlingen avgjordes i lördags med ett bästa klubb Guld som toppade dagen! Lokaltidningen Lund Östra. Ett 50-tal tävlande var på plats, bland annat Lars-Olof “Loa” Augustsson från Nässjö som tävlat i över år och tog 1kg (om jag inte minns fel) i knäböj.


I de flesta tävlingsgrenar inom fiske är deltagande i distriktsmästerskap det vanliga sättet att kvala till kommande SM-final. Konceptet har ännu inte riktigt satt sig då ett flertal distrikt ännu inte kommit igång med arrangemanget. Man skiljer på de två sporterna styrkelyft och klassisk styrkelyft , även om man oftast bara säger ” styrkelyft ” oavsett vilken man talar om.


Skillnaden är att i styrkelyft så är det tillåtet att använda en del hjälpande utrustning och därför säger man ofta ” styrkelyft med utrustning” för att förtydliga vad man menar. Fyshusets, den kompletta träningsanläggningen som passar alla som vill träna. Vi uppskattar starkt att ni tränar hos oss, kom duå!


Internationellt har vi haft deltagande både på EM och VM. Då närmar vi oss årets sista tävling i och med serie 4. Inbjudan och mer info hittar du här. Varmt välkomna till oss!

UpsalaTK kom till start och lyckades plock hem 8st Guldmedaljer, 7st silver och 5st brons. Gillar du fria vikter och hardcoreträning gillar du STK. Här är det OK att ta i och ingen gnäller om du lastar på så stängerna kroknar - tvärtom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg