torsdag 20 juli 2017

Kontaktfamilj göteborg

Vill du bli kontaktfamilj ? För att vara kontaktfamilj behövs ingen särskild utbildning. Det viktiga är att ni har en stabil livssituation samt har ti plats och engagemang för att ta hand om ett barn. Om du och din familj vill bli kontaktfamilj görs en utredning av er situation, hembesök och kontroll i olika register. En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem vanligtvis var tredje helg. Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut.


Kontaktfamilj göteborg

Ibland är det barnen som behöver stöd och ombyte i miljön, ibland är det en förälder som behöver avlastning. Kontakta oss om du har frågor om familjehem, kontaktfamilj , stödfamilj eller kontaktperson. Här hittar du kontaktuppgifter till familjehemsenheterna inom Göteborgs Stad.


Vilket innebär att du inte får berätta för andra om det barn som du är stöd för. Men du får tala om för släkt och vänner att du och din familj ställer upp som kontaktfamilj och vad det innebär. Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Familjehem Göteborgs Sta Göteborg.


Hjälp oss hitta hem till barn och unga som inte kan bo kvar hemma eller behöver stöd av fler trygga. Kontaktfamilj beviljas till barn men kan i särskilda fall också beviljas till ungdomar. För att säkra trygga och långsiktiga familjehemsplaceringar för barn och unga tittar familjehemsenheterna i Göteborgs stad på utprovade arbetsmetoder som visat på positiva resultat.


I Östra Göteborg startar just nu ett projekt med utgångspunkt i den norska Heggeli-modellen. Billigt Bilsemester till Göteborg med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här!


Barn som får insatsen kontaktfamilj kan ha en liknande bakgrun fast det kanske inte blivit synligt ännu. Det är dessutom en frivillig insats som föräldrarna själva kan ansöka om. Som kontaktfamilj blir man en resurs för en annan familj som behöver avlastning och stö det är vanligt att ensamstående föräldrar blir beviljade detta.


Omtanke familjevård hjälper sociialtjänsten att hitta trygga hem för barn som behöver. Vi rekryterar och stödjer våra familjehem, stödfamiljer och. Ytterligare 4tas emot av en kontaktfamilj var tredje helg. Som familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson är man uppdragstagare åt socialnämnden och man är således inte anställd. Om det står i ditt avtal att uppdragsgivaren följer Sveriges Kommuner och Regioners ersättningsrekommendationer så ska ersättningen regleras varje år.


Kontaktfamilj göteborg

Anna och hennes man Johan arbetar som jourhem. Vi är många som har ett brinnande engagemang för utsatta människor. Men kommunen vägrar ordna kontaktfamilj åt hennes två små barn. I dag har minst 5barn i Göteborg en kontaktfamilj. Omsättningen är stor, relationen bygger på att personkemin stämmer för både föräldrarna, barnet och kontaktfamiljen.


Den insyn som kontaktfamiljen får i barnets familjeproblematik måste kännas bekväm. Göteborg Både Charlotte Freidlitz och barnens skola bad om en kontaktfamilj. Men två år har gått utan avlastning. Nu hoppas hon att länsstyrelsens. Kontakta oss gärna och anmäl ditt intresse, det kan du enkelt göra genom att fylla i formuläret nedan.


Vi söker främst familjer som bor i eller omkring Göteborgsområdet med en bilresa på max två timmar från Göteborg. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig. Har du frågor eller funderingar? Får du inte kontakt med din konsulent efter kontorstid eller vid akut situation kan du ringa vårt journummer. Du får arvode, utbildning, handledning och jour dygnet runt.


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och LSS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg